Klaipėdos tarybos narei L. Girskienei – kaltinimai dokumentų klastojimu | Diena.lt

KLAIPĖDOS TARYBOS NAREI L. GIRSKIENEI – KALTINIMAI DOKUMENTŲ KLASTOJIMU

Etikos komisija antradienį išteisino tarybos narę Ligitą Girskienę, kurią Laukininkų mikrorajono gyventojas įtaria neteisėtai įsteigus vieno daugiabučio namo bendriją. Išnagrinėjusi skundą komisija tyrimą nutraukė ir rekomendavo pareiškėjui kreiptis į prokuratūrą.

Įsteigė naują bendriją

Klaipėdos savivaldybės tarybos Etikos komisiją pasiekė Laukininkų g. 27-ajame name gyvenančio klaipėdiečio Viktor Lapinš skundas.

Šūsnį dokumentų surinkęs vyras aiškino esą politikė L. Girskienė galėjo suklastoti dokumentus tam, kad bendrovės "Laukininkų valda" administruojamas Laukininkų g. 27-asis namas būtų valdomas naujai įsteigtos savininkų bendrijos "Laukininkų namai".

Tarybos narė yra šios bendrijos pirmininkė.

Pati L. Girskienė antradienį vykusiame komisijos posėdyje nedalyvavo.

Klastojo parašus?

Anot pareiškėjo, daugiabučio gyventojų susirinkimui tąkart pirmininkavusi L. Girskienė atsisakė pateikti susirinkimo protokolą motyvuodama, kad saugo dalyvių asmens duomenis.

"Bet per Registrų centrą aš vis tiek gavau tą protokolą. Paaiškėjo, kad buvo klastojami parašai ar tiksliau į protokolą buvo įtraukti tie žmonės, kurie nedalyvavo susirinkime. Padariau nedidelį tyrimą ir sužinojau, kad pats pirmas sąraše nurodytas dalyvis, su kuriuo asmeniškai susisiekiau, šiuo metu yra Vokietijoje. Parašas – netikras arba buvo gautas po susirinkimo", – tvirtino V. Lapinš.

Pozicija: V. Lapinš įsitikinęs, kad Klaipėdos tarybos narė L. Girskienė pažeidė kai kurių gyventojų teises. (Vytauto Petriko nuotr.)

Vyras įsitikinęs, kad kvorumo nebuvo ir suklastotų parašų yra kur kas daugiau.

Tačiau notaro patvirtintuose dokumentuose nurodoma, kad bendrija įkurta pritarus 39 gyventojams (iš viso susirinkime dalyvavo per 40 žmonių), tai yra daugiabučio namo savininkų daugumai ir veikia ilgiau nei mėnesį.

Iš viso balsavimo teisę turėjo 72 gyventojai.

"Susirinkimas vyko 44-ojo buto hole, 12,6 kv. m plote. Durys į kambarius buvo uždarytos. Kad jame tilptų daugiau nei 40 žmonių, tai fiziškai yra neįmanoma. Akivaizdu, kad dalyvių sąrašas yra suklastotas", – audrinosi pareiškėjas.

Politikę pripažino nekalta

Kaip teigė Etikos komisijos pirmininkas Edmundas Kvederis, gavus klaipėdiečio skundą, buvo kreiptasi į Lietuvos notarų rūmus bei Klaipėdos savivaldybės administraciją.

Lietuvos notarų rūmų atsakyme Etikos komisijai teigiama, kad atlikdamas notarinį veiksmą notaras įsitikina, jog steigimo dokumentai neprieštarauja įstatymų normoms.

Priešingu atveju notaras atsisako atlikti notarinį veiksmą.

Pasak E .Kvederio, Etikos komisija netiria kitų institucijų teisinių sprendimų.

Komisijos narės Juditos Simonavičiūtės žodžiais, išvardyti pažeidimai nėra susiję su L. Girskienės, kaip tarybos narės, veikla.

Į klausimus dėl parašų teisėtumo turėtų atsakyti policija arba prokuratūra.

Vis dėlto pareiškėjas karščiavosi, esą savo veiksmais L. Girskienė pažeidė kitų gyventojų teises.

"Atleiskite, bet deputatė ir dieną, ir naktį yra deputatė", – įrodinėjo V. Lapinš.

"Manau, kad tai yra interesų konfliktas. L. Girskienės pažeidimo čia nematau. O spręsti – veiksmai teisėsi ar ne – yra ne Etikos komisijos kompetencija", – sakė komisijos narys Alvidas Šimkus.

Galiausiai Etikos komisijos nariai vieningai priėmė sprendimą ir išteisino politikę L. Girskienę bei pasiūlė V. Lapinš kreiptis į teisėsaugą.

Tarybos narė L. Girskienė yra bendrovės "Daugiabučių administravimo centras" vadovė bei daugiabučių namų savininkų bendrijos "Bandužiai", o šiuo metu – ir "Laukininkų namai" pirmininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (86)

tikra ties 2

Si Karbauskaite Girskiene darosi politine karjera i seima.

Dronė

Vėl puolimas ,nebežino kaip įkąsti p. Girskienei. Daugiau tokių , kaip ji.

Laukininku 37

musu bendrijos pirmininke A.Eidukeviciene veikdama išvien su savo vyru ir kitais 3 policijos pareigunais suklastojo 189 nariu visuotinio susirinkimo protokola ir iregistravo save bendrijos Gulbė pirmininke, eile metu vagia klastoja susirinkimu sarašus, protokolus, taciau veikdama kartu su saivaldybes direktoriumi L.Duda atsakomybes išvengia. Bendrijos nariai raštu kreipėsi i policija, taciau 90 pasirašiusiu bendrijos nariu valdyboje esanciu 3 policijos pareigunu iniciatyva buvo pašalinti iš bendrijos, meras Grubliauskas, vyriausybes atstove Kerekeš tik išsijuoke iš susidariusios padeties ir viešo intereso negyne. Bendriju asociacijos pirmininkei L.Girskienei ši padetis taip pat zinoma
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS