Klaipėdos teisme – byla dėl „Neptūnui“ skirtų 250 tūkst. eurų | Diena.lt

KLAIPĖDOS TEISME – BYLA DĖL „NEPTŪNUI“ SKIRTŲ 250 TŪKST. EURŲ

  • 5

Klaipėdos apygardos teismas antradienį turėtų pradėti nagrinėti civilinę bylą, kurioje prašoma panaikinti Klaipėdos tarybos priimtą sprendimą 250 tūkst. eurų padidinti krepšinio klubo „Neptūnas“ kapitalą.

Į prokuratūrą dėl pernai lapkritį tarybos priimto sprendimo skirti ketvirtį milijono eurų kreipėsi Vyriausybės atstovė Klaipėdos ir Tauragės apskrityse.

Prokuratūra teismo prašo pripažinti negaliojančiu tarybos sprendimą, kuriuo buvo nuspręsta investuoti į „Neptūno“ krepšinio klubo viešąją įstaigą.

Nepaisant žinios, kad prokuratūra civilinėje byloje ginčija tokį sprendimą skirti paramą, Klaipėdos taryba kovą pritarė antram tokiam pat sprendimui paskirdama dar 250 tūkst. eurų klubui „Neptūnas“.

Pernai rugsėjį Klaipėdos savivaldybė sutiko tapti „Neptūno“ dalininke, o lapkritį taryba nusprendė skirti ketvirčio milijono eurų dydžio įnašą.

Jei teismas nuspręs, kad sprendimas neteisėtas, įstaiga turės grąžinti lėšas savivaldybei. Pati savivaldybė laikosi pozicijos, kad sprendimas yra tinkamas ir teisėtas.

Buvo nurodoma, kad toks įnašas skiriamas žaidėjų, trenerių, aptarnaujančio personalo atlyginimams išmokėti, atsiskaityti su tiekėjais, mokėjimams žaidėjų agentams, arenos nuomai.

Antrąja finansine injekcija „Neptūno“ krepšinio klubui motyvuota siekiu užtikrinti įstaigos veiklą ir jos tęstinumą.

Klaipėdos savivaldybė valdo devynias klubo dalis, tarp kitų dalininkų – Sigitas Ambrazevičius, Vidas Augaitis, Marius Girčys Vytautas Lygnugaris ir Arūnas Tuma.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

neteiseta

yra privatizuota energetika pramone ,kuri buvo Tautos ir Valstybes,o cia smulkme ,bet kai kam uzkliuvo .

Siaip

Cia su tuo Neptunu tai rimtesnes sumeles negu su cekiukais… Klaipeda nesismulkina… :))))

.........

Kodėl Klaipėda žaidžia Kauno žaidimą? O kur mūsų miesto DNR..? Kur mūsų identitetas? Kur mūsų Atlantas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS