Klaipėdos universiteto ligoninei vadovaus A. Šimaitis | Diena.lt

KLAIPĖDOS UNIVERSITETO LIGONINEI VADOVAUS A. ŠIMAITIS

  • 19

Klaipėdos universiteto ligoninei (KUL) vadovaus kardiologas Audrius Šimaitis, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pasak ministerijos, naujasis generalinis direktorius dėl esamų darbinių ir akademinių įsipareigojimų pareigas pradės eiti nuo šių metų spalio 9 dienos. Iki to laiko įstaigai vadovaus laikinasis vadovas Jonas Sąlyga.

Į ligoninės vadovo poziciją pretendavo dešimt kandidatų.

„KUL ir toliau stiprins aukščiausios kokybės sveikatos paslaugų teikimą vakarų Lietuvos gyventojams. Glaudžiai bendradarbiaujant su Klaipėdos universitetu (KU), skatinsime tolimesnį mokslinės veiklos vystymą bei remiantis geriausia tarptautine patirtimi vystysime jaunųjų gydytojų bei išmaniųjų slaugytojų rengimą“, – pranešime cituojamas naujasis vadovas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys iš naujojo vadovo teigia besitikintis nuoseklių žingsnių vystant ligoninę bei užsienyje įgytos gerosios patirties perkėlimo į vadovaujamą organizaciją.

„Pirmasis nuolatinis vadovas organizacijai – tai kaip namui pamatai. Tikiu, kad jie bus tvirti: retas atvejis, kad sėkmingą karjerą užsienyje padaręs ir pripažinimą pelnęs medikas ryžtasi grįžti į Lietuvą – vien tai yra mūsų sveikatos sistemos laimėjimas“, – pažymi ministras.

„Tiek Klaipėdos, tiek medikų bendruomenės deda didelius lūkesčius, kad uostamiestyje atsiras ne tik pavadinimu, tačiau ir turiniu stipri universiteto ligoninė, kuri bus lygiavertis medicinos ir mokslo centras Kaunui ir Vilniui. Linkiu Audriui kantrybės ir ištvermės pateisinant šias viltis, neužmirštant ir jam, ir mums visiems, kad rezultatams reikia laiko ir nuoseklumo“, – teigia A. Dulkys.

Ligoninės dalininkai – valstybė, kuriai atstovauja SAM, ir KU. Įstaiga sukurta sujungus tris pajūrio gydymo įstaigas: Klaipėdos jūrininkų ligoninę, Klaipėdos universitetinę ligoninę ir Palangos reabilitacijos ligoninę

KU rektorius Artūras Razbadauskas džiaugiasi, kad konkursas buvo skaidrus bei, jog jame buvo daug dalyvių ir komisija turėjo galimybę rinktis ne tik asmenines pretendentų kompetencijas, bet ir siekiamą kurti ligoninės ateities viziją.

„Konkurso laimėtojas A. Šimaitis ir jo patirtys dirbant kardiologu buvusioje Jūrininkų ligoninėje, o pastaraisiais metais – Jungtinėje Karalystėje (JK), įtikinančios, o ryžtas pritaikyti čia vakarietišką gydymo įstaigos vadybos patirtį sveikintinas. Juolab kad iššūkiai, kuriuos teks įveikti naujam vadovui, nemenki: suvienyti sujungtų gydymo įstaigų bendruomenes, subalansuoti turimus materialinius išteklius, į aukštesnį lygmenį pakelti gydymo paslaugų kokybę“, – sako rektorius.

A. Šimaitis yra praktikuojantis medikas, besispecializuojantis kardiologijos srityje. Jis nuo 2005-ųjų dirbo JK, Karališkoje Kornvalio ligoninėje, kur užėmė įvairias pareigas, paskutinius trylika metų – vadovaujančias.

Jis įvairiais periodais Karališkoje Kornvalio ligoninėje ėjo Kardiologijos departamento direktoriaus, Intervencinės kardiologijos audito vadovo, Kardiologijos departamento klinikinio valdymo vadovo, Kardiovaskulinių mokslinių tyrimų vadovo pareigas.

Naujasis vadovas yra baigęs medicinos studijas Vilniaus universitete, čia apsigynė mokslų daktaro laipsnį medicinos ir sveikatos srityje. Po studijų dešimt metų dirbo Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje, kur tris metus vadovavo Širdies ir kraujagyslių radiologijos skyriui bei penkerius metus Kardiologijos skyriui.

Šis konkursas į KUL vadovo postą buvo antrasis. Pirmasis – nutrauktas, nes nemažai potencialių kandidatų negalėjo dalyvauti dėl formalaus reikalavimo neatitikimo turėti pedagoginio vardo patvirtinimą liudijančius dokumentus.

Sveikatos apsaugos ministerija jau yra skelbusi, jog inicijuos permainas ir kitų gydymo įstaigų vadovų atrankose. Siūloma, kad pagal naująją tvarką, kandidatuojantiems į visų lygių gydymo įstaigų, jų filialų ir kitų struktūrinių padalinių vadovų pareigas, didinami vadovaujančios darbo patirties reikalavimai ir kaip privalumas nustatoma vadovavimo patirtis vadovaujant įstaigoms, organizacijoms, įmonėms ar filialams.

Pavyzdžiui, universiteto ligoninės vadovo pareigybėms atsisakoma reikalavimo vadovaujančio darbo stažą turėti sveikatos apsaugos ar socialinių paslaugų sektoriuose bei universitetinių studijų ir mokslo srityje – kandidatais tapti gali ir kitose srityse vadovais dirbę asmenys. Pasak ministerijos, šie pokyčiai sudaro pagrindą konkursuose dalyvauti didesniam vadovų skaičiui.

SAM primena, kad savo veiklą šių metų sausio 2 dieną pradėjusi KUL – viena didžiausių gydymo įstaigų Lietuvoje, teikianti aukščiausio – tretinio – lygio medicinos paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Estiskas variantas

Puiki naujiena! Atsisakoma paskutiniu berasciu tarybiniu mohikanu (salyga ir co.. ). korupcinio sovietinio valdymo modelio.

Nuomonė

Klaipėdoje visas ligonines reikia apjungti! Korupcija, nepotizmas ir kitose gydymo įstaigose ne ką mažiau nei KUL ir KJL

Uz Janusoni

geresnio ner nieko!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS