Klaipėdos uostas pasitinka rekordinį kruizinį sezoną | Diena.lt

KLAIPĖDOS UOSTAS PASITINKA REKORDINĮ KRUIZINĮ SEZONĄ

  • 0

Gegužės 8 dieną, ketvirtadienį, į Klaipėdos uostą atplauks pirmasis kruizinis laivas šį sezoną. Su Italijos vėliava plaukiojantis laineris „Costa Pacifica“ – pirmas ir bene dažniausias svečias šį kruizinį sezoną Klaipėdoje.

Planuojama, kad šis 290,20 metrų ilgio, 13 aukštų laineris uostamiestį aplankys net septynis kartus. Šis laivas gali plukdyti apie 4 tūkst. keleivių, kuriuos aptarnauja beveik tūkstantis įgulos narių.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai teigia, kad Klaipėda kruizinės laivybos linijoms tampa vis įdomesnė. Šiemet vykusioje „Cruise Shipping Miami 2014“ konferencijoje Klaipėdos uosto atstovai susitiko su „Carnival Corporation“ viceprezidentais Giora Israel ir Michel Nestour. Ši kruizinės laivybos grupė užima didžiąją dalį pasaulinės kruizinės laivybos rinkos ir turi 10 atskirų kruizinių linijų. Būtent šiai laivybos grupei priklausantis laivas „Costa Pacifica“ ir atidarys šių metų kruizinių laivų sezoną Klaipėdoje.

Kitas grupės laineris „Ocean Princess“ uostamiestį aplankys du kartus.

„Kruizinė laivyba Klaipėdos uoste žengia į naują etapą. Jaučiame susidomėjimą mūsų uostu. „Carnival Corporation“ laivai jau ne pirmus metus yra pamėgę mūsų uostą, kitąmet planuojame sulaukti ir kitos šios laivybos grupės kompanijos „Aida“ laivų. Stebėdami tendencijas, galime tikėtis, kad kruizinės laivybos mastai Klaipėdos uoste tik augs“, – po susitikimo su „Carnival Corporation“ vadovais teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Šią vasarą vieninteliame Lietuvos uostamiestyje prognozuojami rekordai. Išankstiniais duomenimis, šiais metais į Klaipėdos uostą kruiziniai laivai atplauks net 65 kartus. Prognozuojamas atplauksiančių turistų skaičius gali siekti maždaug pusę šimto tūkstančių. Pernai kruiziniai laivai Klaipėdos uoste apsilankė 40 kartų – trimis mažiau nei užpernai. Tačiau keleivių sulaukta beveik ketvirtadaliu daugiau – apie 33 tūkstančius.

2014 m. sezonas bus išskirtinis ne tik kruizinių laivų apsilankymų skaičiumi, bet ir lainerių dydžiu. Į Klaipėdos uostą šiais metais pirmą kartą atplauks kruizinis laivas „Celebrity Eclipse“, plaukiojantis su Maltos vėliava. Šis laineris savo prabanga ir paslaugų kokybe stebina net visko mačiusius kruizinius keleivius. Įspūdingų gabaritų 317,20 metrų ilgio jūrų milžinas į Klaipėdą užsuks birželio 17 dienos ryte.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS