Klaipėdos uosto kapitono konkursą laimėjo patyręs pretendentas | Diena.lt

KLAIPĖDOS UOSTO KAPITONO KONKURSĄ LAIMĖJO PATYRĘS PRETENDENTAS

  • 3

Daugiausia konkurso komisijos balų surinko pretendentas, šiuo metu dirbantis tarptautinėje kompanijoje laivo kapitonu. Konkurso laimėtojas bus tikrinamas kompetentingų valstybės institucijų ir tik tada galės būti paskirtas dirbti uosto kapitonu.

Klaipėdos uosto kapitono konkursą laimėjo 49 m. Vladas Motiejūnas.

Laivavedžio išsilavinimą turintis konkurso nugalėtojas, kaip pats nurodo, turi bemaž 27 m. plaukiojimo stažą, iš kurių daugiau kaip 10 m. dirba laivo kapitonu. Šiuo metu jis dirba kompanijoje „Bernhard Schulte Shipmanagement“.

„Laivų judėjimą uoste ir jo prieigose reguliuoja Uosto kapitono tarnyba. Kaip sklandžiai ji dirba, priklauso nuo tarnybos vadovo – uosto kapitono. Jį rinkomės atsakingai ir kruopščiai. Manau, pasisekė, kad dėl šių pareigų konkuravo stiprūs, didelę jūrinio darbo patirtį turintys laivavedžiai. Visi pretendentai buvo verti šias pareigas užimti, bet labiausiai kriterijus atitiko V.Motiejūnas. Jam linkime sėkmės kardinaliame karjeros ir gyvenimo pokytyje, pareigos yra tikrai sunkios ir atsakingos, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas. – Nuoširdžiai dėkoju laikinai einančiam uosto kapitono pareigas Gintarui Paluckui, jis pareigas atlieka be priekaištų net ir nestandartinėse situacijose.“

Iš viso buvo gauti septyni pretendentų prašymai leisti dalyvauti konkurse Klaipėdos valstybinio jūrų uosto kapitono pareigoms eiti.

Iš viso buvo gauti septyni pretendentų prašymai leisti dalyvauti konkurse Klaipėdos valstybinio jūrų uosto kapitono pareigoms.

Įvertinus pateiktus dokumentus, vienas kandidatas atmestas nustatytu terminu jam nepatikslinus pateiktų dokumentų. Šeši reikalavimus atitinkantys pretendentai pakviesti į pokalbį.

Jeigu konkursą laimėjęs pretendentas nepasirašo darbo sutarties, atsisako užimti pareigas arba konkursą laimėjusį pretendentą į pareigas priimantis asmuo, remdamasis kompetentingos valstybės institucijos informacija apie konkursą laimėjusį pretendentą, priima sprendimą nepriimti pretendento į konkurso būdu laimėtas pareigas, konkursą laimėjusiu laikomas kitas atranką perėjęs ir daugiausia balų surinkęs pretendentas.

Pagal Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įstatymą, uosto kapitono pareigas gali eiti laivavedys, mokantis valstybinę ir anglų kalbas bei turintis aukštąjį jūrinį išsilavinimą ir ne trumpesnį kaip penkerių metų plaukiojimo jūrų laivo, kurio bendroji talpa 3 tūkst. ir daugiau tonų, kapitonu stažą.

Nuo praėjusių metų rudens Klaipėdos uosto kapitono pareigas laikinai eina kapitonas G.Paluckas, pastaruoju metu dirbęs Uosto direkcijos Laivų eismo tarnyboje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jureivis

Va dabar BSM visi laivai PSC inspekcija Klaipedos praeis, jauciu be observaciju ;)

Vilkas Larsenas

Kad ir laivuose su Lietuvos veliava greit dirbs vieni Kaliningradieciai, o vietiniai liks be darbo. Kur ziuri butaforines LJS ir "profsajungos"?

Klpd.

Ačiū Dievui kad šį kart dar ne koks Nilsas iš Skandinavijos. Jau lietuviškam SDT dirba vieni užsieniečiai...O Klaipėdos portalo žurnaliūgos nenori apie tai padaryt reportažo?:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS