Klaipėdos uosto netenkina grūdų vežimas per Lenkiją | Diena.lt

KLAIPĖDOS UOSTO NETENKINA GRŪDŲ VEŽIMAS PER LENKIJĄ

  • 7

Pirmajam traukiniui su Ukrainos grūdais pasiekus Klaipėdos uosto krovos kompaniją „Bega“, uostas teigia, kad transportavimas per Lenkiją neišnaudoja visų uosto galimybių. Anot bendrovių, efektyvi logistika įmanoma tik per Baltarusiją – tuomet uostas galėtų krauti apie 10 mln. tonų grūdų, o vežant per Lenkiją – tik apie 1 mln., rašo „Verslo žinios“.

Klaipėdos uosto įmonių teigimu, bandomasis važiavimas parodė, jog toks grūdų transportavimas įmanomas, tačiau nėra perspektyvus. Uosto vadovas Algis Latakas teigė, kad maršrutą dar reikia itin tobulinti. Anot jo, masiškas srautas įmanomas tik per Baltarusiją.

„Logiška pozicija yra diskutuoti dėl humanitarinio koridoriaus per Baltarusiją. Klausime apie ukrainietiškų grūdų pervežimą per Klaipėdos uostą Baltarusija vaidina lemiamą vaidmenį. Tada nieko papildomo nedarydami, galėtume pakrauti apie 6 mln. tonų. O jei dar pastumdytume vietą sandėliuose – 8-9 mln.“, – „Verslo žinioms“ sakė A. Latakas.

„Begos“ vadovas Laimonas Rimkus bandomąjį važiavimą vertino pozityviai, tačiau taip pat sakė, kad transportavimas per Baltarusiją būtų geresnis.

„Svarbu, ne finansinė nauda, nes jos čia nėra. Tiesiog džiaugiesi, kad padedi Ukrainai. Nauda atsiranda tada, kai procesas ištobulinamas ir viskas daroma labai našiai, didele sparta ir optimaliais resursais. (...) Mums patogiau dirbti senuoju, tradiciniu būdu. Tais lietuviškos vėžės vagonais, kam yra paruošti visi terminalai. Kaip dabar atvažiavo, galima dirbti, bet užtrunka“, – „Verslo žinioms“ sakė „Begos“ vadovas.

„Įsivaizduokite, pakrauti 1,8 tūkst. tonų per parą... Mes žemės ūkio kultūrų per vieną parą į aruodus galime prisemti 26 tūkst. tonų. Tai yra mūsų komercinis režimas, kuris duoda naudą“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

NN

Atkreipkite dėmesį į uostus. Juk Lietuva turi 1, o Lenkija kiek, tikrai daugiau. Net geriausi draugai dažnai susipyksta dėl pinigų ! =]

Lietuva turi savų grūdų perteklių

O stumdomi pirmyn atgal iš Černobylio paribių ir iš teritorijos, kuri itin užteršta visomis prasmėmis, nieko nedomina. Be reikalo šis ažiotažas.

Klaipėdietis

JAV netrukdė nei baltarusiškų trašų krauti,nei grūdų čia Gabrieliaus ir panelės Šmonytės kerštas Batkai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS