Klaipėdos vaikams – galimybė nemokamai pažinti baidarių irklavimo džiaugsmą ir naudas | Diena.lt

KLAIPĖDOS VAIKAMS – GALIMYBĖ NEMOKAMAI PAŽINTI BAIDARIŲ IRKLAVIMO DŽIAUGSMĄ IR NAUDAS

Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskrityse netrukus bus pradėtas projektas, kurio metu vaikai galės nemokamai susipažinti su baidarių irklavimo teikiamais privalumais, daugiau sužinoti apie judėjimo ir sveikos gyvensenos naudą bei gilinti gamtos pažinimo įgūdžius išskirtiniuose patyriminiuose irklavimo užsiėmimuose.

Projektas skirtas spręsti opias problemas

Projekto iniciatorių teigimu, ši iniciatyva suteiks galimybę vaikams iki aštuoniolikos metų naudingai ir turiningai praleisti laisvalaikį šiltuoju metų sezonu, taip pat svariai prisidės ir prie vaikų fizinio aktyvumo skatinimo, geresnio gamtos pažinimo ir sveikos gyvensenos puoselėjimo.

„Šiuo projektu stengsimės šviesti projekte dalyvaujančius vaikus apie fizinio aktyvumo naudą jų fizinei ir emocinei gerovei, suteiksime detalią informaciją apie irklavimo plaukiant baidare teikiamas naudas raumenų sistemai, išsamiai pasakosime apie šių veiklų poveikį sveikatai ir gerai savijautai. Taip pat projektas prisidės prie vaikų gamtos pažinimo ir orientavimosi aplinkoje įgūdžių ugdymo“, – teigė projekto vadovas ir „Baidarė Minija“ direktorius Šarūnas Zamaščikovas.

Pasak Ž. Zamaščikovo, projektu siekiama prisidėti ir prie Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) išsikeltų strateginių tikslų kuo labiau didinti žmonių fizinį aktyvumą visame pasaulyje.

„PSO fizinio aktyvumo veiksmų plane 2018–2030 m. yra iškeltas tikslas: 15 proc. santykinis suaugusiųjų ir paauglių fizinio neaktyvumo sumažėjimas iki 2030 m. Tad mūsų projektas tiesiogiai prisideda prie minėto PSO strateginio tikslo įgyvendinimo, nes jo veiklomis siekiame ne tik įtraukti jaunimą iki aštuoniolikos metų į aktyvias fizines veiklas gryname ore, bet ir sukuriamas visas ir integruotas patyriminio mokymosi ciklas“, – teigė projekto vadovas.

Projektas vyks net aštuoniose savivaldybėse

Patyriminio fizinio ugdymo baidarėmis užsėmimai bus vykdomi Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono, Kretingos, Plungės, Šilalės, Šilutės, Tauragės bei Telšių rajonų savivaldybėse.

Užsiėmimai „Fiziškai žingeidūs ir aktyvūs“ startuos jau nuo gegužės 1 d. ir tęsis iki rugpjūčio pabaigos.

Pasak projekto organizatorių, kiekvienoje savivaldybėje bus suformuota 30 dalyvių grupė. Kiekvienoje grupėje iki penkių vietų bus skirta vaikus lydintiems asmenims, likusios 25 vietos bus skirtos vaikams nuo penkerių iki aštuoniolikos metų. Taip pat projekto metu kiekvienoje grupėje numatoma skirti dešimt vietų mažiau galimybių turintiems vaikams iš socialiai remtinų šeimų arba vaikams, netekusiems vieno ar abiejų tėvų.

Nuo 2 iki 3 val. trunkančio užsiėmimo metu projekto dalyviai turės galimybę patys išmėginti baidarių irklavimą. Taip pat užsiėmimų metu profesionalūs treneriai suteiks išsamią informaciją apie šio irklavimo teikiamas naudas žmogaus fizinei ir emocinei sveikatai, o licencijuoti gidai ves glaustas orientavimosi aplinkoje ir gamtos pažinimo pamokas.

Daugiau apie projektą galite sužinoti: https://www.baidare.com/lt/patyriminis-fizinis-ugdymas.

GALERIJA

  • Klaipėdos vaikams – galimybė nemokamai pažinti baidarių irklavimo džiaugsmą ir naudas
  • Klaipėdos vaikams – galimybė nemokamai pažinti baidarių irklavimo džiaugsmą ir naudas
  • Klaipėdos vaikams – galimybė nemokamai pažinti baidarių irklavimo džiaugsmą ir naudas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Puiku

Pagaliau atsigrėžta į puikią vandens sporto šaką, išmokti tokių naudingų laisvalaikio paelidimo įgūdžių..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS