Klaipėdos valstybinė kolegija priėmė rekordinį skaičių pirmakursių | Diena.lt

KLAIPĖDOS VALSTYBINĖ KOLEGIJA PRIĖMĖ REKORDINĮ SKAIČIŲ PIRMAKURSIŲ

  • 5

Trečią pagal dydį Lietuvoje – Klaipėdos valstybinę kolegiją – šiemet pasirinko rekordinis skaičius stojančiųjų. Iš viso su būsimaisiais pirmakursiais pasirašytos 1066 sutartys. Studentai beveik tolygiai pasiskirstė trijuose kolegijos fakultetuose.

„Didžiuojamės, kad norintieji studijuoti pasitiki mūsų aukštąja mokykla. Džiaugiamės, kad įgyvendiname vieną iš savo strateginių tikslų – į Klaipėdos regioną iš kitų miestų pritraukti jaunų žmonių“, – tvirtino Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė.

Valstybės finansuojamas vietas kolegijoje gavo daugiau kaip trečdalis pirmakursių (37 proc.). 43 pedagoginės krypties studijas pasirinkę studentai kas mėnesį gaus valstybės skiriamą 300 eurų stipendiją. Skatinamąsias 200 eurų dydžio stipendijas turėtų gauti 53 įstojusieji į Informatikos, inžinerijos ir technologijų studijų krypčių grupių studijų programas.

Populiariausios studijų programos šiais metais yra bendrosios praktikos slauga, logistikos vadyba, kineziterapija, statybos inžinerija. Rekordinio srauto sulaukė pedagoginių krypčių studijų programos – ikimokyklinė ir priešmokyklinė bei pradinio ugdymo pedagogika, todėl kolegija turės galimybę tvirtai tęsti šimtametę pedagogų rengimo tradiciją. (Klaipėdos valstybinės kolegijos ištakomis laikomi 1902 m., kai buvo įkurta Klaipėdos mokytojų seminarija).

„Kineziterapijos studijas pasirinkau, nes esu labai energinga, mėgstanti judėjimą. Be to, turiu vidinį poreikį suteikti pagalbą žmonėms. Klaipėda – plačių galimybių miestas, baigus studijas, bus paprasta rasti darbo vietą“, – tvirtino plungiškė Liucilė Stanienė, kuri tapo 1000-ąja pirmakurse, šiais metais pasirašiusia studijų sutartį su Klaipėdos valstybine kolegija.

Stojančiųjų į Klaipėdos valstybinę kolegiją geografija šiek tiek pasislinko į Rytus ir apima ne tik išskirtinai Vakarų regioną, kaip buvo iki šiol. Tarp pasirinkusiųjų studijas Klaipėdos valstybinėje kolegijoje – keturi moksleiviai per valstybinius egzaminus surinkę po 100 balų.

Paskaitos pirmakursiams prasidėjo rugsėjo 14 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nimas

Tai kad po 1-o semestro nukrato visokius lodarius arba ne į savo ratus įlipusius, tai labai gerai. Pasiliks tie, kurie mokysis ir norės bent kažką išmokti.

Anonimas

paziuresim kiek liks studentu... Valdzia pasake liepe visus studentus islaikyti... Technologiju fakultete reikia dekanei J.Vaitiekoninei jau iseiti i uztarnauta poilsi...jau pensininkei jos dekanes vieta jaunimui su doktoranturos studijom reikia uzleisti...kiek gali dirbti ji...

Emilija

Viščiukus skaičiuoja rudenį, pirmakursius - po pirmo semestro... kai baigsis nedarbo išmoka...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS