Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo konkursą laimėjo L. Vilimienė | Diena.lt

KLAIPĖDOS VALSTYBINIO MUZIKINIO TEATRO VADOVO KONKURSĄ LAIMĖJO L. VILIMIENĖ

  • 7

Trečiadienį po pietų Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyrius išplatino žinią, apie tai, kad paaiškėjo konkurso Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo pareigoms užimti laimėtoja. Ja tapo iki šiol penkerių metų kadencija teatrui vadovavusi Laima Vilimienė.

Konkurse dalyvavo du pretendentai. Kas buvo antrasis, neatskleidžiama.

Tokia žinia sukėlė dar daugiau klausimų. Juk L. Vilimienė yra laimėjusi ir kitą konkursą – vadovauti Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui.

Kaip paaiškino Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus vedėja Agnė Grinevičiūtė, kol kas dėl vadovavimo operos ir Lietuvos nacionaliniam baleto teatrui tebesibylinėjama.

Kokioje stadijoje yra ši byla, A. Grinevičiūtė negalėjo atsakyti. Ji negalėjo pasakyti, ir kaip bus elgiamasi, jei L. Vilimienė bylą dėl Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo posto konkurso laimėtų.

„Paklauskite pačios L. Vilimienės. Tik ji žino atsakymus į šiuos klausimus“, – patarė ministerijos atstovė.

Šiandien su L. Vilimiene pasikalbėti telefonu taip pat nepavyko.

Jos pavaduotojas Naglis Stancikas patikino, kad šiandien vadovė lankėsi Vilniuje, ko gero, todėl ir negalėjo atsiliepti telefonu.

„Manau, Klaipėdai pasisekė, kad L. Vilimienė laimėjo konkursą. O kaip bus, kai teismas paskelbs sprendimą, pamatysime. Ko gero, to dabar niekas nežino. Sprendimas dalyvauti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo postui užimti turbūt atspindi jos poziciją“, – teigė N. Stancikas.

Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui L. Vilimienė vadovauja nuo 2018 m. rugpjūčio. Prieš tai ji ilgus metus buvo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai.

L. Vilimienė taip pat dėsto muzikos vadybą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, anksčiau dirbo Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje teorinių disciplinų dėstytoja, Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre vadovavo Informacijos ir reklamos skyriui.

L. Vilimienė yra įgijusi muzikos istorijos specialybę dabartinėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei vadybos magistro laipsnį BI Norvegijos vadybos institute ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

Kaip numatyta teisės aktuose, vadovo konkursą laimėjusio asmens tinkamumas eiti pareigas dar tikrinamas teisėsaugos institucijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

judit

Žiūrint į kai kurias Klaipėdoje laimėjusias konkursus moteris kyla klausimas - ar tie konkursai iš vis vyksta. Dažnai dar pusė metų iki konkurso, o jau žmonės žino kas laimės. Įdomiai kažkaip...

Baisu

Tai kad Vilimienė, nepasibaigus teisminiams procesams jau laimi kitoje prestižinėje vietoje vadovės postą - tai tik įrodo kultūros ministerijos korupciją. Kaip galima priimti žmogų, kuris įsipainiojęs į skandalingą konkursą. Gal pirmiausia reiktų išsiaiškinti iki galo, o tada leisti kandidatuoti kitur. Na liberalai visada su Kėvišu draugavo, ne paslaptis ir ministras pažįsta šį poną, o ponia Vilimienė iš tos pačios šutvės.

Atsakymas

O jos niekas ir neteisė :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS