Konferencijoje – dėmesys profesiniam veiklinimui | Diena.lt

KONFERENCIJOJE – DĖMESYS PROFESINIAM VEIKLINIMUI

Klaipėdos mieste ir jo regione vis didesnis dėmesys skiriamas moksleivių profesiniam veiklinimui. Tai įrodė šiai aktualiai iniciatyvai nušviesti skirta konferencija.

Praėjusią savaitę uostamiesčio Suaugusiųjų gimnazijoje vyko Klaipėdos regiono veiklinimo organizatorių, bendrojo lavinimo ir profesinio mokymo įstaigų atstovų, atsakingų už ugdymo karjerai veiklas, socialinių partnerių ir Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus atstovų metodinė-praktinė konferencija "Mokinių profesinio veiklinimo organizavimas ugdymo įstaigose".

Renginio, suvienijusio daugiau nei 70 dalyvių, metu aptarti profesinio veiklinimo ypatumai regionuose ir bendradarbiavimo galimybės bei kiti su jaunimo profesiniu orientavimu susiję klausimai.

Konferencijoje dalyvavo gausus būrys socialinių partnerių – Klaipėdos universitetinės ligoninės, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, DNB banko, Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokyklos atstovai.

Renginyje savo patirtimi dalijosi ir pačios mokyklos bei veiklinimo organizatoriai. Konferencijoje pranešimus skaitė Vydūno ir Gargždų "Vaivorykštės" gimnazijos, "Verdenės" progimnazijos, Klaipėdos Litorinos mokyklos, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro, Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos atstovai.

Susirinkusiuosius sveikino Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos direktorė Daiva Križinauskaitė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Ugdymo karjerai skyriaus vedėja Danutė Talačkaitė, Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Mokinių profesinis veiklinimas – nauja karjeros ugdymo veikla vyresniųjų klasių moksleiviams, kurios metu mokiniai susipažįsta su jiems aktualių profesijų atstovų darbo specifika.

Profesinis veiklinimas suprantamas kaip darbas arba praktika pagal susitarimą, kai mokinys tiesiogiai dalyvauja kokios nors organizacijos veikloje, stebi tam tikrų profesijos atstovų darbą, pagal susitarimą atlieka paskirtas praktines užduotis.

Tai dar gana nauja veikla Lietuvoje, padedanti vyresniųjų klasių mokiniams tinkamai ir motyvuotai pasirinkti savo ateities profesiją, ją tarsi iš anksto "pasimatuoti" ir pasitikrinti savo ateities karjeros sprendimą.

Skaičiai ir faktai

Klaipėdos regionui priklauso 13 savivaldybių.

Savivaldybėse yra 50 996 mokiniai.

Savivaldybėse dirbo 23 profesinio veiklinimo organizatoriai.

Klaipėdos miesto savivaldybėje 5–12 klasėse mokosi 16 094 mokiniai.

Savivaldybėje dirbo 4 profesinio veiklinimo organizatoriai.

Klaipėdos regione profesinio veiklinimo vizituose dalyvavo 20 744 mokiniai.

Profesinio veiklinimo paslaugą gavo 38,15 proc. mokinių.

Klaipėdos miesto savivaldybėje profesinio veiklinimo vizituose dalyvavo 6 553 mokiniai.

Profesinio veiklinimo paslaugą gavo 40,7 proc. mokinių.

Projekto metu sudarytos 769 bendradarbiavimo sutartys su socialiniais partneriais.

Klaipėdos regione įvyko 162 pažintiniai ir patyriminiai vizitai pas socialinius partnerius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS