Konferencijoje Klaipėdoje bus diskutuojama apie pajūrio marinų plėtrą | Diena.lt

KONFERENCIJOJE KLAIPĖDOJE BUS DISKUTUOJAMA APIE PAJŪRIO MARINŲ PLĖTRĄ

  • 1

Lietuvos buriuotojų sąjungai siekiant, kad Lietuva taptų reikšmingas Baltijos jūros centras, Klaipėdoje penktadienį vyks konferencija „Vartai į jūrą: Lietuvos uostų proveržis“.

Joje susiburs įvairių sričių sprendimų priėmėjai, savivaldybių, ministerijų ir kitų institucijų atstovai, susiję su pajūrio uostų infrastruktūros plėtojimu.

Renginyje penktadienį dalyvaus eurokomisaras Virginijus Sinkevičius, Klaipėdos, rajono, Palangos ir Neringos savivaldybių vadovybė. Į konferenciją pakviesti atvykti ir susisiekimo, aplinkos ministrai, Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys, Vidaus vandens kelių direkcijos Laivybos direktorius Aurelijus Rimas, Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Algis Latakas ir kiti.

Anot Lietuvos buriuotojų sąjungos, išvystyta Šventosios, nacionalinės marinos Klaipėdoje ir Kuršių marių uostų infrastruktūra atvertų galimybes pritraukti užsienio mažuosius laivus bei laikyti savuosius Lietuvoje. Tai sukurtų pridėtinę ekonominę bei mokestinę vertę, galimybę organizuoti sporto varžybas, vystyti sportinį buriavimą ir pramoginį plaukiojimą.

Pasak sąjungos, uostų plėtra taip pat užtikrintų šalies saugumą ir gynybą, gelbėjimo ir pagalbos laivų bei laivų, aptarnaujančių Būtingės terminalą, valstybės vystomų jūrinio vėjo energetikos parkų prieigą.

V. Sinkevičius prieš konferenciją yra numatęs susitikimą su Klaipėdos meru A. Vaitkumi. Politikai ketina aptarti mėlynosios ekonomikos, vėjo jėgainių jūroje statybos ir grūdų tranzito klausimus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kur bus galima

visuomenei stebėti konferenciją? Youtube ar per miesto portalą? Žurnaliūgos! Neparašėt svarbiausio!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS