Konfliktai – dėl ne vietoje paliekamų mašinų | Diena.lt

KONFLIKTAI – DĖL NE VIETOJE PALIEKAMŲ MAŠINŲ

Ant šaligatvių savo automobilius paliekantys vairuotojai įžiebė Vitės kvartalo gyventojų aistras. Ne vietoje mašinas statantys pažeidėjai sulaukė ir uostamiesčio kontrolierių dėmesio.

Netvarkos neapsikentusi aktyvi Vitės bendruomenės narė Rita Kuprelienė ėmė fotografuoti šalia J.Janonio gatvės 26-ojo namo "numetamus" automobilius.

Nuotraukose matyti, kad ant šaligatvio paliekamos mašinos visiškai blokuoja kelią pėstiesiems.

"Šiandien situacija – dar tragiškesnė. Taip užstatytas šaligatvis, kad ir norėdamas nepraeisi. Sutikau anksti ryte toje vietoje senjorą, vedantį savo augintinį. Tai žmogus ėjo įsikibdamas į tas mašinas per žolę. Užkalbinau, sakau, nepraeinate, pone, o žmogus tik numojo ranka, esą čia visada taip. Skubėjau į darbą, negalėjau sulaukti policijos, bet kitą rytą tikrai išeisiu anksčiau, paskambinsiu ir sulauksiu. Gėda! Nėra jokio pasiteisinimo tam. Nejaugi taip sunku paeiti kelis metrus pėsčiomis ir automobilį pasistatyti parduotuvės "Iki" aikštelėje?" – pirmadienį nerimą reiškė R.Kuprelienė.

Pašnekovės žodžiais, vairuotojų nedrausmina net draudžiamieji kelio ženklai, be to, gausiai pasnigus žmonės gali paslysti ir patirti traumą.

"Jei neklystu, prieš ketverius metus čia nuolat būdavo kviečiama policija ir vienu metu tapo ramu. Bet praėjo laiko, ir vėl tas pats", – apmaudavo R.Kuprelienė.

Teigiama, kad mašinas ant šaligatvio stato netoliese esančio daugiaaukščio namo Smilties Pylimo g. 3 gyventojai.

Patys vairuotojai atremia neturintys kitos išeities – esą stovėjimo aikštelėje trūksta stovėjimo vietų, o automobilio į kišenę neįsidėsi, maža to, darbo dienomis "Iki" aikštelė yra mokama.

Vis dėlto jų argumentai besipiktinančių gyventojų neįtikina – jų žodžiais, tereikia pavažiuoti 100 metrų, kad rastum laisvą vietą, todėl tai tėra tinginystė ir nepagarba kitiems.

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis tikino, kad skundą gavę kontrolieriai nuvyks į J.Janonio gatvę ir įspės pažeidėjus.

"Suprantu, kad kiemuose trūksta vietos, bet ar būtina tą automobilį pasistatyti kone laiptinėje? Kitas klausimas, kodėl mama turi stumti vaiko vežimėlį važiuojamąja kelio dalimi, kad aplenktų automobilius?" – stebėjosi M.Poimanskis.

Kelių eismo taisyklėse numatyta, kad už automobilio statymą tam neskirtoje vietoje skiriama nuobauda nuo 30 iki 90 eurų.

Paprastai pažeidėjas pirmą kartą moka pusę minimalios baudos – 15 eurų. Pakartotinai per tuos pačius metus padarius pažeidimą baudžiama maksimalia bauda – 90 eurų.

GALERIJA

  • Konfliktai – dėl ne vietoje paliekamų mašinų
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Eugenija

As tokiu mandru zmoniu per diena galiu N nuotrauku pridaryti. Kiekviename kieme tas pats. Vaikstau su vezimeliu per vaziuojamaji dali.

Ieva

Geriausias vaistas tokiems vairuotojams - subraižytas jų automobilis. Praeis visi norai bet kaip mašiną statyti. Ir jau tik nereikia žliumbti, kad nėra kur pastatyt mašinos, tinginiai.. Lygiai taip pat turime mašiną, lygiai taip pat tenka nerasti vietos aikštelėje prie namų, nes iš aplinkinių namų susivaro ir susistato.. Tai ir pavažiuoji toliau, ieškai, bet nenudrebi bet kur, kad kitiems maišytų.

Mokestis

Reikia apmokestinti firmu transporta. Parvaziuoji namo, o kieme valdiski mikriukai, kablukai sustatyti. Viena mikruske kartais uzima 3 masinu vietas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS