Koronavirusas jaukia ir būsimų jaunavedžių planus: įsimylėjėliai atšaukia santuokas | Diena.lt

KORONAVIRUSAS JAUKIA IR BŪSIMŲ JAUNAVEDŽIŲ PLANUS: ĮSIMYLĖJĖLIAI ATŠAUKIA SANTUOKAS

  • 3

Situacija dėl koronaviruso plitimo jaukia ir būsimųjų jaunavedžių planus. Kai kurie įsimylėjėliai didžiąją gyvenimo šventę nusprendė nukelti. Poras tuokiantys specialistai ruošiasi dar neatšauktoms ceremonijoms – ribojamas dalyvių skaičius, saugumo sumetimais ketinama "puoštis" vienkartinėmis pirštinėmis.

Atšaukia jungtuves

Jau kelias dienas Lietuvoje galiojantis karantinas jaukia ir didžiausius kai kurių klaipėdiečių gyvenimo planus. Žmonės nusprendžia arba yra priversti keisti savo vestuvių datą.

"Žmonės po truputį pradėjo atšaukti. Dar ne masiškai, bet yra", – teigė Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Pasitaiko atvejų, kai dėl karantino apribojimų tenka atidėti jungtuves su užsieniečiais, nes jie tiesiog negali atvykti į mūsų šalį. Kiti prisipažįsta tuoktis nenorintys, nes dabartinė situacija primena karo padėtį.

"Kovo 20 d. turėjo būti šešios santuokos, beliks viena arba dvi", – teigė minėto skyriaus vyriausioji specialistė Erika Skuodaitė.

Pasitaiko ir besiteiraujančiųjų, ar suplanuotos ceremonijos apskritai įvyks.

Ceremonija bus kitokia

Tuoktuvių neatšauksiantiems jaunavedžiams teks susitaikyti su kai kuriais apribojimais. Vienas jų – paskelbus karantiną santuokos bus registruojamos tik Civilinės metrikacijos skyriuje, specialistai jaunavedžių tuokti į jų pačių pasirinktas vietas nevyks.

Ceremonijos taip pat organizuojamos siaurame dalyvių rate. Anot G.Misevičienės, būsimieji jaunavedžiai jau dabar informuojami, kad ceremonijoje dalyvauti galės tik jie ir liudininkai.

"Maksimalus dalyvaujančiųjų santuokos ceremonijoje skaičius galėtų būti penki asmenys", – sakė skyriaus vedėja.

Tai reiškia, kad prie anksčiau minėtų asmenų dar galės prisijungti ir fotografas, o svečiai ir artimieji jaunuosius galės pasitikti lauke.

Prieš kiekvieną santuoką bus siekiama, kiek įmanoma, atlikti patalpų dezinfekciją, imtis kai kurių saugumo priemonių dėl, pavyzdžiui, jaunųjų žiedų – juos bus patariama turėti liudininkams ir ištraukti prieš besituokiantiesiems apsimainant.

"Tai nebus tokia ceremonija, kokia būdavo anksčiau. Ji bus kuklesnė", – neabejojo G.Misevičienė.

Anot pašnekovės, apsauginių kaukių skyriaus specialistai per ceremoniją naudoti neketina, tačiau vienkartines pirštines apsimauti planuojama.

Informacija – nuotoliniu būdu

Dauguma minėto skyriaus darbuotojų dirba ne iš namų, o savivaldybėje, tačiau žmonės į patalpas nėra įleidžiami, vengiama nebūtinų kontaktų. Nauji norinčiųjų sumainyti aukso žiedus prašymai karantino metu bus priimami tik elektroniniu būdu.

Elektroniniu būdu žmonės gali teikti ne tik su santuokomis, bet ir kitą su Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus funkcijomis susijusią informaciją – deklaruoti gyvenamąją vietą, registruoti mirtis ir gimimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pritariu

Svarbiausia geros foto ir balius iki nukritimo po stalu.

jonas

Kvaila problema, ir kvaili atšaukę. Gyvenimas priklausys ne nuo puotos dydžio. Pasirodo, kad korona proto niekam neprideda...

H

Nesuprantu kam atšaukti ,negi vestuves ir bendras gyvenimas prisigerti ,taigi čia jūsų reikalas valiavoti ar ne,tai gi jums gyventi o ne kitiems matyt tiek ir tereikalinga tą santuoka ,pasinaudoti proga kad jos nebuti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS