Koronavirusas Klaipėdoje kapituliuoja? | Diena.lt

KORONAVIRUSAS KLAIPĖDOJE KAPITULIUOJA?

Uostamiestyje koronaviruso susirgimo atvejų mažėja. Gegužę buvo savaitė, kai Klaipėdoje ši liga nenustatyta nė vienam žmogui. Šiuo metu ligoninėje gydomi tik septyni pacientai, sergantys COVID-19.

Nuo užkrato pradžios Klaipėdos apskrityje COVID-19 sirgo 419 žmonių, pasveikusiųjų yra 325, iš jų 111 – medicinos įstaigų darbuotojai.

Bendras Klaipėdos miesto gyventojams patvirtintų ligos atvejų skaičius siekė 284, savivaldybės saviizoliacijai skirtose patalpose iki šiol gyvena 55 žmonės.

Policijoje užvakar gautas vienas pranešimas apie karantino režimo nesilaikymą.

"Klaipėdos apskrityje nuo koronaviruso iš viso mirė 24 žmonės, paskutinis mirties atvejis fiksuotas gegužės 9 d. Nuo gegužės 22-osios septynias dienas apskrityje nebuvo nustatytas nė vienas COVID-19 atvejis", – patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas.

Tačiau gegužės 29 d. būta vieno įvežtinio atvejo, po kelių dienų pertraukos, birželio 2 d., užfiksuotas vietinis užkrato atvejis, o birželio 3-iąją – du įvežtiniai.

"Trečiadienį Klaipėdoje fiksuoti du nauji koronaviruso atvejai, abu įvežtiniai, atkeliavę iš gana toli. Du jūrininkai grįžo iš Nigerijos Afrikoje, skrido per Europą iki Rygos, paskui autobusu važiavo į Klaipėdą. Jie patikrinti, abiem nustatytas virusas. Su kuo bendravo, aiškinamės, tų aplinkybių žinome nedaug. Vyrai izoliavosi. Ligos simptomų jie beveik nejaučia. Sunku pasakyti, kur jie galėjo užsikrėsti", – kalbėjo R.Grigaliūnas.

Paliatyvios pagalbos sveikatos priežiūros centre, labiau žinomame Klaipėdos hospiso pavadinimu, kur balandžio pirmoje pusėje koronavirusu buvo užsikrėtę per 30 sunkios būklės pacientų, šiandien šia liga tebeserga keturi, kuriems po antro testo patvirtintas koronavirusas, tačiau jų būklė gera.

Šios įstaigos darbuotojai neserga.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis informavo, kad vakar ligoninėje gulėjo tik septyni pacientai, kuriems diagnozuotas koronavirusas.

"Tai mažiausias skaičius nuo pat užkrato pradžios. Iš šių septynių vienas ar du, galimas dalykas, jau baigia pasveikti. O per tą laiką reanimacijos skyriuje nuo COVID-19 buvo gydomi devyni pacientai, iš viso mūsų ligoninėje dėl šio užkrato gulėjo per du šimtus žmonių", – teigė V.Janušonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Didžiuojuosi mūsų žmonėmis

Karantinas parodė kad mano tauta akimirksniu gali susitelkti ir mobilizuotis. Reiškia jeigu ką, bet kokios nelaimės akivaizdoje MES GALIM. Kadangi ne ,,pirštu penimi". Ir medikai parodė kad jie neišsilakstė o dirbo kaip reikiant nepaisydami pavojaus..Išskyrus lūzerius vadovų postuose ( Kl.miesto ligoninė, hospisas, meras savaitėm neįvedes keltų keleiviams karantino ir pan.) . EILINIAI LIETUVOS PILIEČIAI DIRBO IR ELGĖSI GARBINGAI. AČIŪ JUMS.

Puiku

Tik tai nereiskia kd virusas dingo ir galim nebesisaugoti. Butina saugotis. Nes vasara prasides iveztiniai atvejai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS