Koronavirusas Klaipėdoje: ribojimai ugdymo įstaigose išlieka | Diena.lt

KORONAVIRUSAS KLAIPĖDOJE: RIBOJIMAI UGDYMO ĮSTAIGOSE IŠLIEKA

  • 8

5–12 klasių moksleiviai Klaipėdoje mokymąsi tęs nuotoliniu būdu ir ateinančias dvi karantino savaites. Nuotoliniu būdu turės būti tęsiamas ir profesinis mokymas. Išimtys taikomos tik profesiniam mokymui, vykdomam kartu su socialinių įgūdžių programa, taip pat specialiosioms mokykloms ir bendrojo ugdymo mokyklose esančioms specialiosioms klasėms. Čia ugdymas bus tęsiamas įstaigose, užtikrinant numatytus saugumo reikalavimus.

„Deja, ženklų, kad sergamumas COVID-19 mažėtų, nei Lietuvoje, nei Klaipėdoje nejaučiame, todėl ribojimų švelninimo kol kas neplanuojame. Pastarųjų dienų statistika kelia didžiulį nerimą ir susirūpinimą, nes užsikrėtimo virusu mastai auga kasdien, o viena pagrindinių rizikos grupių ir toliau išlieka ugdymo grandis, todėl visi apribojimai bei nuotolinio mokymo būdas yra neišvengiamai būtini. Kito kelio šiuo metu neturime ir tik visų susitelkimas bei atsakingas elgesys leis pasiekti situacijos pagerėjimą“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Būtina operatyviai ir rezultatyviai ieškoti visų galimų būdų, kaip tai padaryti, o ne kaip to išvengti, prisidengiant įvairiausiais, kartais vienas kitam prieštaraujančias įvairių institucijų įsakymais bei reglamentavimais.

Darželinukai ir pradinių klasių mokiniai, kaip numatoma Vyriausybės nutarime dėl karantino paskelbimo, ugdymą tęs įstaigose. Ribojimai taikomi atskiroms įstaigoms, kai jose nustatoma COVID-19 atvejų. Klaipėdoje ieškoma galimybių tiems pradinukams, kurių tėvai pageidauja, kad vaikas mokytųsi namuose, įstaigos vadovo sprendimu suteikti tokią teisę skiriant individualias užduotis. Kiti vaikai tęstų ugdymą klasėse. Parengus įsakymą, apie mokymosi namuose galimybes ir tvarkos įsigaliojimo pradžią bus informuota atskirai.

„Būtina operatyviai ir rezultatyviai ieškoti visų galimų būdų, kaip tai padaryti, o ne kaip to išvengti, prisidengiant įvairiausiais, kartais vienas kitam prieštaraujančias įvairių institucijų įsakymais bei reglamentavimais“, – teigė Klaipėdos meras.

Išlieka ribojimai ir dėl neformaliojo švietimo – tokia veikla turės būti vykdoma nuotoliniu būdu arba stabdoma. Nuostata taikoma ir vaikų, ir suaugusiųjų neformalaus ugdymo užsiėmimams – tiek popamokinei veiklai, tiek sportiniam ugdymui. Tačiau patikslinama nuostata dėl aukšto meistriškumo sportininkų pratybų – jos galės vykti specializuotose bazėse ir kitose ugdymo įstaigose, su kuriomis sporto organizacijos yra sudariusios nuomos sutartis, ir kuriose yra vykdomas nuotolinis ugdymas (t. y. gimnazijos) arba yra įrengtas atskiras įėjimas į sporto pratyboms įrengtas patalpas.

Nuo lapkričio 9 d. Klaipėdoje nebevyksta ir antrokų mokymo plaukti pamokos, kurios yra įtrauktos į bendrojo ugdymo programą. Šis sprendimas taip pat lieka galioti. Plaukimo pamokos pakeistos mokyklose vykstančiomis fizinio ugdymo pamokomis, laikantis nustatytų saugumo reikalavimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jonai,

-RESPECT. Bent vieno komentatoriaus sveikos smegenys. Nepaveikė karūna.

Mamai

nesvaikite, jokio pavojaus nėra. Nebent, žiūrint į skaičius, jums kyla baimės jausmas.

Mama

Baikit naiviai galvoti kokie skaičiai covido o pradinukai tegul eina taupo valstybės biudžetą, kad nereiketų nedarbingumo mokėt nieko sau valdžia kad tik savo sveikata saugo o kitų pofik žiauru....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS