Koronavirusu užsikrėtęs klaipėdietis: liga nėra iš lengvųjų ir pasireiškė netikėtai | Diena.lt

KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTĘS KLAIPĖDIETIS: LIGA NĖRA IŠ LENGVŲJŲ IR PASIREIŠKĖ NETIKĖTAI

  • 49

Šiomis dienomis tai, jog serga koronavirusu sužinojęs klaipėdietis atviras – liga nėra iš lengvųjų. Simptomai jaunam vyrui pasireiškė saviizoliacijos terminui artėjant prie pabaigos, ūmiai ir netikėtai. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydomas vyras nestokoja optimizmo ir gerų žodžių medikams. Anot jo, visos grandys dirba lyg gerai suderintas instrumentas, nejaučiama chaoso ar menko pasiruošimo kovoje prieš virusą.

Keliavo užsienyje

„Man 22 metai ir aš niekada sunkiai nesirgau“, – pokalbio metu pastebėjo šiomis dienomis tai, jog serga koronavirusu, išgirdęs klaipėdietis Artūras Kudelko.

Iki patekdamas į Klaipėdos universitetinės ligoninės Infekcinių ligų skyrių jaunas vyras dienas leido privalomoje saviizoliacijoje, nes neseniai buvo grįžęs iš užsienio.

Beveik pusmetį – nuo praėjusių metų lapkričio – kai baisusis virusas dar nekaustė pasaulio, A.Kudelko keliavo Lotynų Amerikoje.

„Kai viskas prasidėjo Kinijoje, buvau Brazilijoje. Tuo metu vyko garsusis jų festivalis. Niekas rimtai situacijos nevertino, Pietų Amerikoje apie tai nebuvo plačiai kalbama“, – prisiminė pašnekovas.

Situacijai vis rimtėjant, namo į Klaipėdą A.Kudelko grįžo kovo 27 d. Kelionės namo metu vyrui teko keliolika valandų laukti Madrido oro uoste.

Laikėsi saviizoliacijos

Grįžęs klaipėdietis pasakojo griežtai laikęsis privalomojo karantino. Iš namų niekur nebuvo išėjęs, nepriėmė svečių.

Pašnekovas pasakojo, jog prieš grįžtant namo jis buvo įstrigęs Peru, kur vos tik pradėjus fiksuoti virusą, nedelsiant buvo imamasi labai griežtų priemonių – nedirbo oro uostai, viešbučiai, kavinės, įvesta komendanto valandas, ribojamas buvimo lauke laikas. Apsauginių kaukių nedėvintys žmonės sulaukia baudų, o gatvėse patruliuoja kariškiai ir policijos pareigūnai. Vienintelės žmonėms leidžiamos kelionės – maisto prekių parduotuvė arba vaistinė. Ir tai – tik po vieną.

Svarbiausia, saugokime savo tėvus, senelius, žmones, esančius rizikos grupėje.

„Ten labai rimtai žvelgiama į situaciją. Ta patirtis išmokė rimčiau žvelgti ir mane. Todėl tikrai sąžiningai laikiausi karantino“, – patikino A.Kudelko.

Simptomai – prieš pat karantino pabaigą

Kaip dažniausiai pasirodančius viruso simptomus įvardijamą karščiavimą, sausą kosulį, kaulų laužymą, silpnumą jaunas vyras pajuto 10 saviizoliacijos dieną.

„Visi simptomai pasirodė staiga ir visi vienu metu metu. Man laužė kaulus, skaudėjo galvą, pakilo temperatūra, buvo kosulys“, – pasakojo virusu užsikrėtęs vaikinas.

Nors jaunas vyras ir juto klasikinius Covid-19 simptomus, pripažino širdyje dar tikėjęs, kad galbūt tiesiog peršalo dienas leisdamas savo privačiame kieme.

Vis dėlto, žmogus nedelsė tikrintis, tam skatino ir artimieji su kuriais vyras bendravo nuotoliniu būdu.

Dėkingas medikams

Todėl vyras paskambino trumpuoju Koronos karštosios linijos numeriu, kur išgirdo, kad turi laukti greitosios medicinos pagalbos medikų. Jie į klaipėdiečio duris pasibeldė po 10 minučių.

„Medikams juk reikėjo pasiruošti, apsirengti specialius kostiumus. Man tai yra visiškai suprantama. Neturiu jokių priekaištų“, – tvirtino A.Kudelko.

Optimistiškai nusiteikęs vyras negailėjo gerų žodžių visiems kelyje iki Klaipėdos universitetinės ligoninės ir joje sutiktiems medikams.

„Mano patirtis tik teigiama. Klaipėdos ligoninė yra tikrai aukšto lygio. Noriu tiesiog labai padėkoti Klaipėdos medikams. Viskas yra taip gerai organizuota, sustyguota, suderinta. Ligoninė tikrai nėra perpildyta, palatoje esu vienas“, – chaoso nejuntantis tvirtino A.Kudelko.

Vyras taip pat patikino, kad visi jo kelyje sutikti medikai atrodė apsirūpinę apsaugos priemonėmis, dėvėjo specialius drabužius.

Kamuoja bangomis

Kaip ilgai klaipėdiečiui teks būti ligoninėje – kol kas nežinia. Jaunam vyrui atliekami kraujo tyrimai, dėl skausmo krūtinėje ir varginančio kosulio planuojamas plaučių rentgenas.

Jaunas vyras pasakojo, kad ligos eiga labai banguojanti. Vieną akimirką savijauta yra gera, jokie sunkūs simptomai nekamuoja, tačiau jau po akimirkos vėl atsirita kosulio, kaulų laužymo, galvos skausmo banga, lydima karščiavimo.

„Sirgti šiuo virusu tikrai nėra „faina“. Bet aš esu jaunas ir pasveiksiu. Svarbiausia, saugokime savo tėvus, senelius, žmones, esančius rizikos grupėje“, – pabrėžė vaikinas.

Savo įspūdžius žmogus aprašė ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, kurio pabaigoje visus gyventojus ragina išlikti atsakingais.

„Žmonės, būkite neabejingi ir likite namie, tai geriausia, ką jūs galite šiandien padaryti dėl mūsų visų ateities ir, manau, tik taip mes galėsime džiaugtis ateinančia vasara“, – rašė A.Kudelko.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Algis

100 procentų užsakytas straipsnis

Rolka

Tai dar kartą įrodo kad jie visi užkrėsti ir toliau uzkretineja Lietuva,pusmečiui visus izoliuoti ir dejau aš ant tokios demokratijos

Agne

Padeka medikams uz gera darba!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS