Krematoriumas Klaipėdoje: gyventojai pasiekė pirmąją pergalę | Diena.lt

KREMATORIUMAS KLAIPĖDOJE: GYVENTOJAI PASIEKĖ PIRMĄJĄ PERGALĘ

Klaipėdoje krematoriumą siekiančiai statyti bendrovei teks atlikti poveikio aplinkai vertinimą. Šią prievolę verslininkai užginčijo teisme, tačiau jų skundas buvo atmestas kaip nepagrįstas.

Klaipėdos Paupių bei Mokyklos gatvių gyventojai džiaugiasi nors ir maža, bet labai svarbia pergale dėl būsimo krematoriumo kaimynystės.

Aistros dėl bendrovės "Aterna" planuojamos įrengti kremavimo linijos Joniškės g. 36 verda nuo šių metų pradžios. Aplinkinių gatvių gyventojai sukilo prieš tokį atsiradimą ir pasiekė, kad Aplinkos apsaugos agentūra išsireikalautų privalomo poveikio aplinkai vertinimo (PAV) dėl šio kontroversiškai vertinamo objekto.

„Nors buvo surinkta daugiau nei 3350 gyventojų parašų ir Klaipėdos gyventojai aiškiai pasisakė prieš tokio objekto atsiradimą šioje vietoje, bendrovė "Aterna" visais būdais kovoja prieš klaipėdiečių nuomonę. Ji kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą su skundu, prašydama panaikinti Aplinkos apsaugos agentūros 2017 m. kovo 7 d. galutinę išvadą dėl PAV panaikinimo bei palikti galioti Agentūros 2017 m. sausio 6 d. atrankos išvadą. Teismas įvyko  birželio 14 d. Džiugi žinia mūsų bendruomenę bei klaipėdiečius pasiekė ketvirtadienį. Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė pareiškėjos UAB "Aterna" skundą atmesti kaip nepagrįstą“, – portalui kl.lt sakė Saulėtekio g. seniūnaitė Rasa Arcišauskienė.

Sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Taikos 55

Pas mane uz lango masinos vaziuoja.Nuo ryto iki vakaro.Triuksmas,smarve langus neatidarysi,Reiketu su plakatu pastoveti prie savivaldybes,kad sumazintu srauta masinu.....

Sigitas

Ponas Jonai pažiurėčiau kaip tu bliautum jei nuo tavo namo už 100metru statytu krematoriuma. Ar norėtum kad tavo vaikai žaistu šalia krematoriumo. Lauktu autobuso stotelėje už 60metru. Jau turbūt tokia čia Lietuvoje gyvenančiu mada kad tik kitiems po langais mėšlo kupeta paversti, o jei kas prieštarauja tai jau kvailiais laikomi.

Jonas

O kaip kitose šalyse? Kepa, verda, čirškina mėsą, ar degina orkaitėje , kiekviena šeimininkė savo virtuvėje -mikro krematoriume. Ir poveikis toje virtuvėje pavojingesnis nei 1000 krematoriumų pro filtrus išleidžiančių CO2. Matosi, konkurentai dirba , o asilų minia bliauna kad bliauti. Kam galvoti, jeigu yra kam už juos mąstančių.Y...a...y...a
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS