Kretingos miesto darželiuose vietų vaikams užteks | Diena.lt

KRETINGOS MIESTO DARŽELIUOSE VIETŲ VAIKAMS UŽTEKS

  • 3

Kretingos rajono savivaldybė siekia, kad šiemet į lopšelius-darželius patektų visi norintys vaikai. Todėl esamose ikimokyklinio ugdymo įstaigose planuojama įrengti naujas grupes mažiesiems Kretingos gyventojams.

Vaikams nuo 3 metų amžiaus vietų poreikis Kretingos darželiuose pilnai buvo tenkinamas ir praėjusiais metais, planuojama, kad taip bus ir šiemet. Tačiau dvimečiams vaikams vietų miesto darželiuose gali trūkti. Siekiant, kad taip neatsitiktų, savivaldybės vadovai šiandien aiškinosi galimybes įsteigti papildomas grupes trijose miesto ugdymo įstaigose.

Įvertinus investicijų poreikį bei pasitarus su ugdymo įstaigų bendruomenėmis, planuojama, kad po vieną naują grupę, talpinančią penkiolika 2 metų amžiaus ikimokyklinukų, galėtų būti įsteigta Marijos Tiškevičiūtės mokykloje ir lopšelyje-darželyje „Žilvitis“. Tokiam savivaldybės vadovų ir Švietimo skyriaus siūlymui dar turės pritarti rajono taryba.

Šiuo metu ikimokyklinio ugdymo grupes Kretingos mieste lanko 744 vaikai (iš viso rajone – 1153 vaikai). Švietimo skyriaus duomenimis, šis skaičius didės – konkretus vietų poreikis vaikams darželiuose paaiškės sustabdžius tėvų prašymų priėmimą ir registraciją elektroninėje centralizuotoje informacinėje sistemoje CPRIS po liepos 1 dienos, kad būtų galima kitiems mokslo metams sukomplektuoti grupes.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

nu taip ir dauges nes ISVAZIUOJA i uzsieni !!!!!!!!!!!!!

Kretingiskis

Vaziuokit gyvent i Kretinga. P.s. cia ir nesmirdi :)

As

Ir klaipedoj galetu but tas pats nes jei nesi registuotas tu negauni nieko o ir dirbt negali tada nes nera kur vaiku palikt...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS