Kruizinis sezonas dar nepalaidotas? | Diena.lt

KRUIZINIS SEZONAS DAR NEPALAIDOTAS?

Jei ne pasaulinė pandemija, į Klaipėdą poryt būtų atplaukęs kruizinis laineris "Aida Cara". Deja, visi penki jo vizitai atšaukti, kaip ir dar keliasdešimties kitų keleivinių lainerių viešnagės. Tačiau kruizinio šių metų sezono laidoti dar neketinama.

Liepos 12-ąją į uostamiestį kol kas pasiryžęs atplaukti "Sea Cloud II", o po jo, jei situacija pagerės, – dar 25 turistiniai laivai.

Pirmasis kruizinis laineris "Astoria" Klaipėdoje šiemet turėjo prisišvartuoti per patį karantino įkarštį – kovo 31 d.

Dėl suprantamų priežasčių jo vizitas atšauktas, kaip ir dar kelių dešimčių laivų, šiemet turėjusių atvykti į uostamiestį.

Rekordinis turėjęs būti keleivinių laivų sezonas subliūško dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos.

Poryt Klaipėdą būtų aplankęs su Italijos vėliava plaukiojantis turistinis laineris "Aida Cara", tačiau jo atvykimas irgi atšauktas.

"Aida Cara" į uostamiestį neatplauks ir birželio 10-ąją, visi penki šiemet turėję įvykti vizitai yra atšaukti.

Europoje pamažu švelnėjant karantino sąlygoms, tikimasi, kad bent nuo liepos turizmas išsijudins ir Lietuvoje.

Jei situacija bus palanki, pirmasis kruizinis laineris "Sea Cloud II" į Klaipėdą pasiryžęs atplaukti liepos 12-ąją, tačiau kitą dieną, liepos 13-ąją, turėjęs atvykti "Wind Surf" savo viešnagę jau atšaukė.

Klaipėdą aplankyti šią vasarą ir rudenį dar nusiteikę 25 kruiziniai laineriai.

Paskutinysis spalio 26-ąją turėtų atvykti su Bahamų vėliava plaukiojantis 245 m ilgio jūrų gražuolis "Columbus".

Iš viso šiemet į Klaipėdą buvo planuotas 76 laivų atvykimas.

Šitas sezonas turėjo būti rekordinis Lietuvos uostamiesčio istorijoje, deja, gali būti taip, kad 2020-ieji kruizinės laivybos metraštyje bus įrašyti kaip katastrofiški.

Neatmetama, kad galima nesulaukti ir nė vieno jūros keliu atvykusio turisto.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

manau

Galite atverti miesto vartus, surinkti naujas įgulas, užvesti laivų variklius ir plaukti į amžinybę, nes kvailių norinčių save įkalinti plūduriuojančiose skardinėse dar ilgai nerasite.

alg

kazkam zvejoti norisi sedint valtyje o kazkas dirbti nori o ne zvejoti ir verkti koks nepatrauklus miestas zvejojant gerio nesukursi

o kokia nauda is jo paprastam miestieciui?

vien tik minusai , taigi tie keltai tersia ora turbut kaip tukstantis masinu , ,mariose per uosto gilinima nebeliko zuvies , uostamiestije nera kur pazvejot ,nera zuvies ,net nera kur valti nusileist , zluges kaimas ne miestas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS