Kruizinių laivų sezonas: vasarą pradėsime su „Aurora“ | Diena.lt

KRUIZINIŲ LAIVŲ SEZONAS: VASARĄ PRADĖSIME SU „AURORA“

Pirmąją kalendorinės vasaros dieną į Klaipėdą užsuks laivas "Aurora" – vienas iš keliolikos turistinių lainerių, mūsų uostamiestyje suplanavusių savo vizitus birželį. Po dviejų tuščių pandeminių vasarų, panašu, jog šiemet laukia rekordinis kruizinių laivų sezonas.

Pirmojo šį sezoną keleivinio laivo keleiviai Klaipėdoje išlipo balandžio 11-ąją.

Iki šiol Klaipėdoje jau apsilankė penki kruiziniai laineriai. Tiesa, atvykstančių keleivių juose yra mažiau, nei galėtų būti.

"Tačiau kruizinis turizmas įsivažiuoja, nors atplaukiantys laivai ir ne visai pilni. Bet visas birželis bus labai intensyvus. Patikslintais duomenimis, pirmąjį vasaros mėnesį turėtų atplaukti 13 laivų. Nors yra atšaukti keturi laivo "Aida" vizitai dėl bendrų Vokietijos rekomendacijų susilaikyti nuo kelionių į Lietuvą, Latviją, Estiją, bet kitų vokiečių kompanijų laivai, kaip ir planavo, atplauks. Be to, birželį atvyks keturi laivai, kurie mūsų uoste dar iš viso nėra buvę", – kalbėjo Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Visas birželis bus labai intensyvus.

Metų pradžioje kruizinių laivų, pageidaujančių atvykti į Klaipėdą, buvo 59.

Prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, kompanijos pradėjo keisti maršrutus, kad aplenktų Rusijos uostus, tad laivai nukreipti į Baltijos šalis.

Dėl šios priežasties Klaipėdoje keleivinių lainerių skaičius šiemet gali būti rekordinis.

Kol kas užsiregistravę atvykti 72 laivai, kurie turėtų atplukdyti per 85 tūkst. keleivių.

"Dabar mes džiaugiamės kiekvienu laivu ir turistais. Laivai puošia miestą. Smagu, kad keleivių nemažėja, į ekskursijas važiuoja noriai, po miestą vaikštinėja, kol kas viskas gerai. Tiesa, laive Insignia", kuris atvyko gegužę, COVID-19 sirgo keli įgulos nariai, bet jie buvo izoliuoti. Tad planuotas iškilmingas uosto ženklo įteikimas neįvyko, jį laivo įgulai perdavė locmanai. Yra tradicija tokius uosto ženklus teikti visiems pirmąkart mūsų uoste apsilankiusiems laivams", – teigė R.Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS