Kruizinių laivų sezonas: vokiečiai jau nebijos atvykti | Diena.lt

KRUIZINIŲ LAIVŲ SEZONAS: VOKIEČIAI JAU NEBIJOS ATVYKTI

Iki kruizinių laivų sezono Klaipėdoje likus trims mėnesiams, į uostamiestį atvykti šiemet jau užsiregistravo 75 keleiviniai laineriai. Daugiau šįkart sulauksime svečių ir iš Vokietijos. Galutinis laivų sąrašas dar gali keistis.

Baigiantis metams, keleivinių lainerių, ketinančių atvykti į uostamiestį 2023-iaisiais, buvo fiksuota per 60, dabar jų skaičius išaugo.

Remiantis portofklaipeda.lt duomenimis, šiemet į Klaipėdą turėtų atplaukti 75 kruiziniai laivai.

Kruizinis sezonas šiemet turėtų prasidėti balandžio 21-ąją, atvykus su Bahamų vėliava plaukiojančiam laivui "Hamburg". Jis pas mus pernai pirmą sykį apsilankė balandžio 11-ąją.

Šiųmetis sezonas planuojamas trumpesnis nei pernykštis.

2022-aisiais keleivinių laivų sezonas truko lygiai pusę metų, šiemet planuojamas penkis mėnesius, iki rugsėjo 17 d.

Žmonės aprimę ir planuoja savo keliones į Lietuvą.

Jį užbaigs laivo "Silver Dawn" viešnagė.

Pernai į Klaipėdą taip pat planavo atplaukti per 70 laivų, bet atvyko dešimčia mažiau ir dėl karo Ukrainoje, nes Vokietijos laivybos kompanijos atšaukė savo lainerių vizitus į Lietuvos uostą baiminantis karo grėsmės, ir dėl oro sąlygų.

Šiemet kruizinių laivų, planuojančių atvykti į Klaipėdą, sąrašas netrumpas, tačiau Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovės Romenos Savickienės teigimu, situacija gali keistis.

"Žvelgiu realistiškai, manau, kad laivų bus mažiau nei sąraše. Nes dalis jų, įtrauktų į sąrašą, derina atvykimus ir su kitais uostais. Tai nėra galutinis sąrašas, nes dar gali būti įvairių pasikeitimų", – mano R. Savickienė.

Šiemet į Klaipėdą ketina atvykti ir Vokietijos laivybos kompanijos lainerių.

Pernai, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą ir baiminantis grėsmių Baltijos šalyse, Vokietijos piliečiams jų šalies Užsienio reikalų ministerija rekomendavo nevykti į Lietuvą, Latviją ir Estiją.

"Vokiečiai dabar į tai žiūri jau ramiau, mes ir parodoje pernai, metų pabaigoje, Brėmene buvome ir ten sulaukėme klausimų, ar pas mus saugu, ar viskas gerai. Patikinome, kad saugu. Žmonės aprimę ir planuoja savo keliones į Lietuvą", – su naujojo kruizinių laivų sezono nuotaikomis supažindino R. Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ja ja mai švanc das iz fantastišian

kom cu myr na palken štrasen į Klaipėdą

gyventojas

Kokie vadovai, toks ir miestas, gyventoju vis mazyn ir mazyn, o rajone ir Palangoje prieaugis tukstanciais. Niekas nenori aptriususiame mieste gyventi...

jo jo

galėsim savo griūvančius senamiesčius parodyt. Plikai iškirstas ir duklėtas gatves ir parkus.. Turistų taigi, jokie stikliniai monstrai ar klaikūs juodos spalvos daugiaaukščiai nedomina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS