Kunigiškiuose kuriasi kitokios Palangos ieškantys poilsiautojai | Diena.lt

KUNIGIŠKIUOSE KURIASI KITOKIOS PALANGOS IEŠKANTYS POILSIAUTOJAI

  • 10

Vis daugiau poilsį Lietuvos pajūryje pamėgusių šalies gyventojų atranda ramų užutėkį nuostabios gamtos apsuptyje – atokiau Palangos centro įsikūrusi Kunigiškių gyvenvietė tampa savita kurortine salele su kokybiška, šios vietos specifiką ir poilsiautojų poreikius atliepiančia infrastruktūra.

Sparčiai plečiasi ir gražėja

Dėsninga, kad didžiąja dalimi į šiuos poreikius reaguoja verslas ir pirmiausia – nekilnojamojo turto plėtra užsiimančios kompanijos.

Pastaraisiais metais Kunigiškiuose įgyvendinami įspūdingi projektai, kuriantys ne tik išskirtinį šios vietos veidą, bet ir pridėtinę viso Palangos kurorto vertę.

"Tam tikra poilsiautojų segmentacija byloja apie tai, kad Palangos kurortas šiandien nėra vien Palanga. Toliau nuo miesto centro galima rasti ir vaizdingų, ir ramių vietovių, kurios tampa itin patrauklios tam tikrai kategorijai žmonių – tiems, kurie, viena vertus, nori leisti laiką didžiausiame ir populiariausiame Lietuvos kurorte, tačiau sykiu pageidauja daugiau privatumo, civilizacijos beveik nepaliestų erdvių paplūdimių be gausios minios šurmulio ir triukšmo. Nenuostabu, kad tam ideali Kunigiškių gyvenvietė pastaraisiais metais sparčiai plečiasi ir gražėja", – pripažino šioje pajūrio dalyje tokius sėkmingus nekilnojamojo turto projektus kaip "Čiki puki pajūrys" ir "Mano jūra" įgyvendinusios bendrovės "Ramiga" pardavimų vadovė Viktorija Matulevičienė.

Ilgalaikė investicija

Kaip pastebėjo pašnekovė, apsisprendusieji įsigyti nekilnojamojo turto Kunigiškiuose įvertina ne vien šios vietos išskirtinumą, bet ir kitus pranašumus. Vienas jų – lokacija, kuri susisiekimo prasme patraukli tiek kalbant apie aplinkinį judėjimą Palangos centro, Šventosios link, tiek tolimesnes kryptis.

"Neretai tenka girdėti, kad su Nida ar kitomis Neringos gyvenvietėmis Kunigiškius lyginantys žmonės prioritetą pastarajai vietai skiria pirmiausia dėl patogaus ir greito susisiekimo, nes keliaujantiesiems į Palangą nereikia gaišti laiko keliantis keltu ar ties perkėla nusidriekusiose eilėse", – vardijo V.Matulevičienė.

Kitas ne mažiau svarus aspektas – sparti nekilnojamojo turto objektų statybos plėtra, kuri šioje teritorijoje labai ribota.

"Turime pripažinti, kad kasdien lieka vis mažiau neužstatytų vietų, atitinkamai – ir mažiau galimybių ateityje čia įsigyti nekilnojamojo turto. Ilgainiui jo vertė kils, tad daugelis pirkėjų mato tai kaip ilgalaikę investiciją ir likvidų turtą", – pripažino bendrovės "Ramiga" atstovė.

Džiugina ne tik jūra

Šiame kontekste įmonės įgyvendinti projektai "Čiki puki pajūrys" ir "Mano jūra" unikalūs tuo, kad poilsio namų kvartalai išsidėstę erdviose 3–4 ha teritorijose – Kunigiškių gyvenvietėje tai vieninteliai tokio masto ir apimties projektai.

V.Matulevičienės teigimu, šios sąlygos nekilnojamojo turto plėtotojui suteikė plačių galimybių įgyvendinti aukštą gyvenimo kokybę kuriančios infrastruktūros sprendimus.

"Pradedant išpuoselėta didžiule teritorija, kurioje galima leisti laiką pasyviai, tiesiog pasivaikščiojant, ir baigiant įvairiomis aktyvesnėmis veiklomis – poilsiautojai gali mėgautis atviru baseinu, pirtimi, pramogauti kepsnių zonoje, naudotis dviračių nuomos punkto paslaugomis ir kt.", – vardijo pašnekovė.

Kaip pripažino V.Matulevičienė, dėl nūdienos pandeminės situacijos tokie pridėtiniai pasirinkimai tampa dar aktualesni.

Poreikiai augina pasiūlą

Nekilnojamojo turto ekspertų teigimu, įsilingavus karantinui susidomėjimas Palanga žymiai išaugo – tai liudija tiek sandorių, tiek miesto gyventojų prieaugio statistika.

Šia tendencija neseniai interviu dienraščiui pasidžiaugė ir kurorto meras Šarūnas Vaitkus, įvardijęs, kad vien nuo praėjusių metų liepos 1 d. gyventojų, deklaravusių gyvenamąją vietą mieste, skaičius per maždaug devynis mėnesius išaugo maždaug 1 tūkst.

Be to, kaip pastebėjo V.Matulevičienė, kadangi šiuo metu nemaža dalis darbuotojų dirba nuotoliniu būdu, būstą kurorte įsigiję žmonės Palangoje mielai leidžia laiką ne vien sezono metu.

"Vadinasi, prieinama infrastruktūra, paslaugos užtikrina šį poreikį. Ne išimtis – ir Kunigiškiai, kur atidaromos naujos parduotuvės, steigiamos patrauklios laisvalaikio praleidimo vietos. Netrukus jų sąrašą papildys ir "Čiki puki pajūryje" duris atversiantis baras "Purslai", kur išskirtinio dizaino aplinkoje bus galima pasimėgauti ne tik prabangiais gėrimais, bet ir šviežiomis austrėmis. Taigi kartu su pokyčiais žengiantis verslas jau gali pasiūlyti išties jaukių, įdomių, išpuoselėtų vietų, ir ši pasiūla ateityje Kunigiškiuose neabejotinai tik augs", – reziumavo bendrovės "Ramiga" atstovė.

GALERIJA

  • Plėtra: kokybiškų ir mažų būstų stoka Kunigiškiuose plėtotojus paskatino sukurti išskirtinį apartamentų kvartalą „Čiki puki pajūrys“
  • Kunigiškiuose kuriasi kitokios Palangos ieškantys poilsiautojai
  • Kunigiškiuose kuriasi kitokios Palangos ieškantys poilsiautojai
  • Kunigiškiuose kuriasi kitokios Palangos ieškantys poilsiautojai
  • Būstas: „Ma­no jū­ra-2“ kvar­ta­le ne­tru­kus įsi­kur­sian­tys nau­ja­ku­riai ga­lės mė­gau­tis pa­to­giu poil­siu nuo­sta­bios gam­tos ap­sup­ty­je.
Bendrovės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Chi

O kas valys stogus nuo užsikišusių vamzdžių?

Pakilimo takas

Uz 200-400 metru nuo statomu namu lektuvai leidosi iki kovido 1 nakties o kilo 5 ryto idomu kaip visos tos bunkes - pareigytes klausysis lektuvu garso ir uostys gryna aviacini kerosina....

Senuks

Juidos būdos, gražus takas šalia bjauri tvora
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS