Kurčiuosius iš Turkijos domina Klaipėda | Diena.lt

KURČIUOSIUS IŠ TURKIJOS DOMINA KLAIPĖDA

Uostamiestyje antrą savaitę viešintys Turkijos Eliaziho miesto moksleiviai, turintys klausos negalią, Klaipėdą įvertino kaip itin draugišką ir galimybių kupiną miestą. Su Klaipėdos meru susitikę jaunuoliai bei jų vadovai aptarė bendradarbiavimo galimybes.

Ne pirmą kartą į Klaipėdą atvykę moksleiviai patikino, kad juos sužavėjo ir šalis, ir jos žmonės. Be to, jie pripažino, kad čia norėtų siekti karjeros. Klausos negalią turintys jaunuoliai specializuojasi kompiuterinių technologijų srityje.

"Nebenorime išvažiuoti, norime likti", – gestų kalba emocijas reiškė jaunuoliai.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas neslėpė, kad uostamiestis, būdamas draugiškas miestas, priima visų rasių ir tautybių žmones, o geri specialistai, anot jo, čia ypač laukiami. Moksleiviai V.Grubliauską pakvietė apsilankyti ir jų gimtajame Eliazihe.

Jaunuolių delegacijos vadovai su V.Grubliausku aptarė ir tolesnes draugystės galimybes.

Tikimasi, kad ateityje Klaipėda ir Turkija dar aktyviau dalysis patirtimi, vykdys bendrus sporto, kultūros, švietimo srities projektus.

V.Grubliauskas delegacijai priminė ir apie dvišalio bendradarbiavimo perspektyvas su Turkijos Mersino miestu. Meras neatmetė galimybės, kad ateityje būtų galima pradėti kurti ryšius ir su kitais Turkijos miestais.

Mieste klausos negalią turintys moksleiviai ir jų vadovai viešės dar savaitę. Delegacijai daug gelbsti Klaipėdos Litorinos mokykla.

GALERIJA

  • Kurčiuosius iš Turkijos domina Klaipėda
  • Kurčiuosius iš Turkijos domina Klaipėda
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bumas

O kurciuosius is Somalio ar Nigerijos Klaipeda nedomina?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS