Kvapų problemoms spręsti – konferencija | Diena.lt

KVAPŲ PROBLEMOMS SPRĘSTI – KONFERENCIJA

Klaipėdoje organizuota konferencija, kurioje aptartas kvapų problemos aktualumas, kvapų susidarymo priežastys, efektyviausi jų valdymo būdai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento surengtos konferencijos metu pranešimus skaitė pranešėjai iš Vytauto Didžiojo universiteto, Kauno technologijų universiteto, Vilniaus universiteto, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos bei Nacionalinio visuomenės sveikatos centro.

Konferencijoje gvildenti klausimai apie organinių medžiagų ir biologiškai skaidžių atliekų, į aplinkos orą išsiskiriančių medžiagų, generuojančių kvapus, susidarymą, tvarkymą, oro taršą naftos produktais.

Taip pat aptartas neigiamas kvapų poveikis sveikatai.

Renginio dalyviai susipažino su Klaipėdos universiteto Jūrų tyrimų instituto mokslinėmis laboratorijomis.

Nemažai dėmesio skirta vietinės oro cirkuliacijos sąlygoms Klaipėdoje praėjusių metų rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais aptarti bei kitiems uostamiesčio gyventojams aktualiems klausimams.

Pristatyti kvapo koncentracijos nustatymo tyrimai ir sklaidos modeliavimas.

"Išgirdome mokslininkų pasisakymų. Buvo pateikta pavyzdžių, kaip panašiose situacijose elgiasi užsienio valstybės. Tam, kad ateityje pavyktų efektyviai spręsti iškilusias problemas, naujovėmis visada reikia domėtis", – teigė konferencijoje dalyvavęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Smirda nuodija ir taip tikrai yra

Vaidinti jau pradejo....Kada prades dirbti iki rinkimu nespes...veliau taip pat nieko nedarys Smirda ir stipriai nafta ir kitas geris. Kaip ten Bilotaite sake apie uztersta ora ir mirtis nuo jo Klaipedoje? Kiek yra mirciu nuo sirdes ir kvepavimo taku siaurineje miesto dalyje?

Ir dar

niekas ten nesmirda

Tokios konferencijos

yra rengiamos tam, kad paslept nenorą sprest tikras problemas klpedoj
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS