Kviečia į karalienės Luizės parko talką | Diena.lt

KVIEČIA Į KARALIENĖS LUIZĖS PARKO TALKĄ

Grupė uostamiesčio entuziastų ragina klaipėdiečius šeštadienį prisidėti prie talkos Tauralaukio parke, kurį daugiau nei prieš 200 metų buvo pamėgusi karališkoji Prūsijos valdovų šeima. Kol kas tikimasi sutvarkyti patį parką, o ateityje – atstatyti ir čia stovėjusį karalienei Luizei skirtą paminklą. Tokiu būdu bus siekiama, kad ši vieta taptų patraukli turistams.

Maždaug prieš mėnesį Klaipėdos merui, tarybos nariams bei Miesto žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimo suteikimo komisijai buvo įteiktas garbių uostamiesčio žmonių pasirašytas kreipimasis dėl Prūsijos karalienės Luizės atminimo Tauralaukyje įamžinimo.

Juo prašoma, kad Tauralaukyje būtų įkurtas karalienės Luizės parkas, padaryta tvarka prie Velnio akmens, aptvertas karalienės Luizės ąžuolas, sutvarkytos senosios kapinaitės.

Prašoma ant mažojo Tauralaukio dvaro pastato sienos pakabinti atminimo lentelę, nurodant, kad čia svečiavosi Prūsijos karališkoji pora.

"Karališkoji pora buvo pamėgusi Tauralaukį kaip poilsio vietą ir ji tapo viena prestižiškiausių Klaipėdos miesto erdvių. Taip pat atsižvelgiame, kad Tauralaukyje trūksta traukos vietų ir poilsio zonų bei istorinio palikimo aktualizavimo", – rašoma kreipimesi.

Palaikydamas šį sumanymą, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys pabrėžė:

"Palaikau idėją didinti viso Tauralaukio komplekso patrauklumą, išnaudoti Klaipėdos kaip sostinės statusą pritraukiant turistus."

"Klaipėda turėtų tapti turtingos tapatybės ir identiteto miestas. Juk čia buvo karalių miestas. Juk čia tokia nuostabi istorinė teritorija", – kalbėjo vienas talkos organizatorių Benas Volodzka.

Taigi klaipėdiečiai kviečiami į Karalienės Luizės parko talką. Šį šeštadienį, balandžio 27 d., 11 val., talkininkai laukiami Tauralaukyje prie Dangės tilto.

"Kol kas nurinksime šiukšles ir pastatysime suoliukus. Reikėtų nustatyti parko ribas, išsiaiškinti, kam ta žemė priklauso. Bus vargo, bet mes tą parką įrengsime. Mūsų tikslas – skatinti turizmą", – dėstė muziejininkas Dionyzas Varkalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Zenonui

Saulute smegenis pakaitino

Zenonui

Ką geri, kad nesąmones pradėjai rašyti?

zenonas išpriekulis

Varkalis skatino Komunizmą, landsbergizmą, dabar jau skatina turizmą, nes landbsgergizmui kaip ir komunizmui galas, o valstiečiai tokių padugnių nepriima. Drg. Varkali, prašom perduokit linkėjus savo ideologiniam vadui "Henrikui" (.KGB agento slapyvardis, aukštas pareigas užėmęs žinomas žmogus)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS