Kviečia į laisvės kovų pažinimo žygį „Už laisvę“ | Diena.lt

KVIEČIA Į LAISVĖS KOVŲ PAŽINIMO ŽYGĮ „UŽ LAISVĘ“

  • 3

Minint Lietuvos šimtmetį, Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka kviečia aktyvius piliečius į laisvės kovų pažinimo žygį „Už laisvę“. Tai išskirtinis, patriotiškumą ir domėjimąsi savo kraštu skatinantis žygis.

Keliautojus viso žygio metu lydės kraštotyrininkas Aurimas Rapalis. Jis jus supažindins su krašto laisvės kovų istorija, papasakos, kodėl laisvės siekis buvo toks stiprus, ir kaip Kardo rinktinės partizanai pergudraudavo priešus. Sustosime ne vienoje svarbioje vietoje, išgirsime negalę dar negirdėtų istorijų.

Keliaudami Aukštkalvių miško link, po dviejų valandų žygio, prie partizanų bunkerio liekanų susitiksime su TV laidos „Praeities žvalgas“ vedėju Šarūnu Jasiukevičiumi. Jis papasakos, kaip išgyventi pirmąsias 72 valandas, jei prasidėtų karas.

Žygiuodami Vaineikių miško link, susitiksime su „Partizano“ karo istorijos klubo partizanais rekonstruktoriais. Susitikimo metu išgirsime pasakojimą, kaip partizanams pavykdavo susitelkti ir nugalėti priešą, kokias taktikas jie naudojo ir kokie motyvai padėjo nepasiduoti priešo spaudimui.

Nukeliavę 25 km, paragavę kareiviškos košės, turėsime galimybę pasigrožėti Vyskupo Motiejaus Valančiaus gimtinės muziejumi. Muziejaus darbuotoja jus pakvies į nemokamą ekskursiją po literatūros klasiko gimtinę, papasakos, kur gyveno pats ponas ir kodėl tik vienam klėtelės kambarių tėra vienas ir nedidelis langelis.

Atžygiavę į Vyskupo Motiejaus Valančiaus gimtinės muziejų, pailsėję ir užkandę kareiviškos košės, įsikursime klėtyje ir žvilgsnius nukreipsime į kino ekraną. Klėtyje išvysime 2018 m. Olego Šurajevo  sukurtą komediją „Grąžinti nepriklausomybę“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dvasingi???

Tai čia jų supratimas

Tiesa išlaisvins

Kaip visad, tik paminimas žodis Laisvė iškart šarikovas putkino subinės laižytojas prisitato, apgailėtinas nevykelis:)

Geras

Nuo kokių laisvės kovų ,nuo konservatpalaikiu stagnacijos ir genocido

SUSIJUSIOS NAUJIENOS