J. Polovinsko Budrio ir jo žmonos laidotuvių ceremonija sustyguota iki smulkmenų | Diena.lt

J. POLOVINSKO BUDRIO IR JO ŽMONOS LAIDOTUVIŲ CEREMONIJA SUSTYGUOTA IKI SMULKMENŲ

Klaipėdos krašto sujungimo su Lietuva organizatoriaus, krašto gubernatoriaus, diplomato Jono Polovinsko Budrio ir jo žmonos Reginos Kašubaitės-Budrienės palaikai šią savaitę bus pargabenti iš JAV ir iškilmingai palaidoti Klaipėdoje rugsėjo 22 d. Ceremonija rūpinasi ir ją finansuoja Lietuvos Vyriausybė.

Urnos su J. Budrio ir jo žmonos Reginos palaikais iš JAV (per Vokietiją) į Tarptautinį Vilniaus oro uostą bus atgabentos ketvirtadienį, rugsėjo 21 d., apie 13 val.

Urnas turėtų lydėti Lietuvos generalinė konsulė Čikagoje Sigrida Mulevičienė.

J. ir R. Budrių palaikus pasitiks Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai, kurie prie lėktuvo urnas uždengs vėliavos juostomis.

Į oro uostą turėtų atvykti Vyriausybės ir prezidentūros, Lietuvos katalikų bažnyčios, taip pat Klaipėdos miesto atstovai ir velionių artimieji (J. Ir R. Budrių anūkai ir proanūkiai, taip pat R. Budrienės dukterėčios), specialiai šiai ceremonijai atskridę iš JAV.

Po iškilmingų kalbų urnos bus įkeltos į katafalką ir su policijos palyda gabenamos į Kauną, kur sodelyje prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus bus surengta pagarbos ir atminimo ceremonija, po kurios palaikai bus išvežami į Klaipėdą.

Tokių laidotuvių, kokios dabar planuojamos, Klaipėdoje dar nėra buvę.

Apie 20 val. vakaro urnos turi būti atgabentos į Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčią, kur palaikus pasitiks Klaipėdos vadovai, visuomenės atstovai, kunigai.

Penktadienį nuo 9 iki 13 val. klaipėdiečiai bažnyčioje galės pareikšti pagarbą šiems iškiliems velioniams.

Nuo 13 val. vyks gedulingos mišios, kurias aukos vyskupas Algirdas Jurevičius.

Po mišių laidotuvių procesija vyks į senąsias kapines Skulptūrų parke.

Urnas planuojama palaidoti šalia savanorių, žuvusių per Klaipėdos krašto prijungimo operaciją.

Beje, į Lietuvą bus atgabenta tik pusė pelenų. Nusprendus J. ir R. Budrius perlaidoti Klaipėdoje, palaikai buvo iškasti ir kremuoti.

Dalis jų atgabenta į Lietuvą, likusieji šeštadienį, rugsėjo 23 d., bus palaidoti ankstesnėje vietoje Čikagoje.

„Tokių laidotuvių, kokios dabar planuojamos, Klaipėdoje dar nėra buvę. Vien tai, kad vyks laidotuvių ceremonijos tiesioginė transliacija per LRT, tai – didelis įvykis, nes per Krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio renginius tokios transliacijos nebuvo“, – pastebėjo ceremonija besirūpinantis Klaipėdos politikas Arvydas Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Kaunietis

Pagarba Lietuvos Didžiavyriui

As-Tai

Nepulsiu dabar versti kalnus popierių, bet buvo neviena šišiuoniškių pavardė. Ir bendrai tai buvo pati šauniausia operacija, kuo pasekoje turim Klaipėdos kraštą, ir nereikia dabar save vadinti okupantais. Vokiečiai senais laikais čia atėjo ne į dykrą, o lietuvių apgyventą teritoriją, jie ir buvo okupantai. Ne šiaip sau Ambasadorių konferencija atskyrė kraštą nuo Vokietijos

O dar projektuotojas alia dizaineris Kęstutis

Kad raižyti takus ant kapu(realiai niekino), klikė iškirsiu visa parka. Tad iškirto 300 medžių. Atvyko ji palaikyti konservu šaiką iš savivaldybės. (Vieno brolis galimai dalyvauja valstybinės žemės grobsyme)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS