„Laisvė ir teisingumas“, „valstiečiai“ reiškia paramą A. Vaitkui Klaipėdoje | Diena.lt

„LAISVĖ IR TEISINGUMAS“, „VALSTIEČIAI“ REIŠKIA PARAMĄ A. VAITKUI KLAIPĖDOJE

Geriausiai savivaldos rinkimuose Klaipėdos mieste pasirodžiusios partijos reiškia paramą Arvydui Vaitkui antrajame mero rinkimų ture.

„Manau, kad Klaipėda bus dar vienas didmiestis, kuris pasiųs konservatorius į užribį ir išsirinks žmogų, kuris nėra susijęs su dabartine valdančiąja dauguma, kuris nėra susijęs su tuo, kokie vyksta Lietuvoje procesai. Manau, kad Klaipėda turės meru A. Vaitkų“, – BNS antradienį sakė „Laisvės ir teisingumo“ kandidatas į merus Klaipėdoje Remigijus Žemaitaitis, prieš pusantros savaitės vykusiame pirmajame ture likęs trečias.

Su A. Vaitkumi antrajame ture varžosi konservatorius Audrius Petrošius.

„Laisvės ir teisingumo“ Klaipėdos skyrius paremti A. Vaitkų nusprendė pirmadienį. R. Žemaitaitis uostamiesčio mero rinkimuose gavo 20,04 proc. rinkėjų balsų.

A. Vaitkų taip pat parėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Partijos kandidatė mero rinkimuose Ligita Girskienė pirmajame ture surinko 10,93 proc. balsų ir liko ketvirta.

„Mes remsime Arvydą Vaitkų, jų komanda mums daugiau žinoma yra, mes su konservatoriais nelabai turime bendrų taškų“, – BNS sakė L. Girskienė.

R. Žemaitaičio teigimu, į antrąjį turą su komitetu patekęs A. Vaitkus ir konservatorius Audrius Petrošius „nė vienas nėra saldainis“, bet atmetant už ir prieš, A. Vaitkus, jo nuomone, „solidžiai atrodo ir turintis patirtį žmogus“.

Pasak politiko, buvusiam Klaipėdos uosto vadovui A. Vaitkui politinė sankloda miesto taryboje neleistų „tarnauti“ uostui.

„Apie A. Vaitkų galime sakyti, kad uosto žmonės, galime kalbėti, kad turtingi žmonės, bet kokiu atveju darbo vietas jie irgi kuria, uostui jis negalės tarnauti, nes pati koalicija neleis“, – sakė R. Žemaitaitis.

A. Vaitkus pirmajame ture surinko 23,56 proc. balsų, A. Petrošius – 20,45 proc. balsų.

Koalicijos dėlionės

A. Vaitkaus komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ per savivaldos rinkimus iškovojo aštuonias vietas savivaldybės taryboje.

Konservatoriai bei „Laisvė ir teisingumas“ gavo po septynias vietas, „valstiečiai“ ir dar dvi partijos – po tris.

L. Girskienė BNS patvirtino, jog „valstiečiai“ ketina dirbti su A. Vaitkumi tarybos valdančiojoje koalicijoje.

„Esame pasiruošę dirbti valančioje daugumoje“, – sakė ji.

R. Žemaitaitis teigė, kad „Laisvė ir teisingumas“ kol kas neapsisprendė dėl buvimo koalicijoje su kuria nors politine jėga.

„Kol kas ne. Manau, kad svarbiausia, kas laimės, meras, tas ir formuos valdančiąją daugumą“, – sakė R. Žemaitaitis.

Anot jo, koalicija Klaipėdoje gali būti pakankamai marga ir pakankamai didelė.

Antradienį prasidėjo išankstinis balsavimas renkant merus antrajame ture 34-iose savivaldybėse. Per pirmąjį turą merai buvo išrinkti 26-iose savivaldybėse. Tam reikėjo surinkti per 50 proc. rinkimuose dalyvavusių gyventojų balsų.

Rašyti komentarą
Komentarai (88)

bukybei

A. Vaitkų labiausiai išgarsino prieš 2019 metų rinkimus iš uosto verslininkų gauta parama ir į valstiečių sąrašą, su kuriuo tuomet kandidatavo, įtraukti uosto verslo atstovai. Du iš jų – anksčiau įmonei „Birių krovinių terminalas“ (BKT) vadovavęs Vidmantas Dambrauskas ir Klaipėdos krovinių vežimo geležinkeliais bei uosto krovos grupės „Kamineros grupės“ vadovas bei akcininkas Arūnas Tuma – į tarybą buvo išrinkti antrai kadencijai. 2019 metais A. Vaitkaus vestą sąrašą maksimaliomis leistinomis sumomis parėmė ne tik ir tada kandidatavę V. Dambrauskas, A. Tuma, bet ir didžiausias netiesioginis BKT akcininkas Igoris Udovickis bei jo žmona.

bukam

BIRIŲ KROVINIŲ TERMINALO VADOVAS V.Dambrauskas: „BELARUSKALIJ“ TRĄŠAS VEŽĖME IR VEŠIME. Verslininkas Arūnas Tuma ir jo sutuoktinė, už daugiau kaip 350 tūkst. eurų pardavę bevertes įmonės „Urbino investment“ akcijas, siekė mokestinės naudos, todėl turės sumokėti daugiau kaip 50 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM), galutinai nutarė teismas. Prokurorai A. Tumą ir jo partnerį Jurijų Semašką kaltina sukčiavimu, skolininko nesąžingumu ir nusikalstamu bankrotu. Vilniaus apygardos teisme nagrinėtos bylos duomenimis, A. Tumos valdoma neįvardijama bankrutavusi įmonė, kuriai vadovavo J. Semaška, 2013 metais įsigijo dyzelinio kuro iš Latvijos bendrovės ir vėliau jį pardavė, o lėšas panaudojo ne atsiskaitymui su latviais, bet bendrovei suteiktų paskolų grąžinimui anksčiau laiko. Paskolos buvo grąžintos A. Tumai, jo valdomai įmonei „Kaminera“ ir verslininko žmonai. Prokurorų skaičiavimu, A. Tumos bendrovė Latvijos įmonei padarė 693,4 tūkst. eurų žalą.

to ypatingai bukiems

tavo bukam protui dar neaėjo kas oligarchai-tuma ir dambrauskas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS