Laivas „Sūduvis“ Klaipėdoje bus švartuojamas prie Pilies tilto | Diena.lt

LAIVAS „SŪDUVIS“ KLAIPĖDOJE BUS ŠVARTUOJAMAS PRIE PILIES TILTO

Po ilgų diskusijų miesto politikai pritarė iš Uosto direkcijos dvejiems metams panaudai perimti Dangės krantinę. Ten bent jau laikinai turėtų atrasti vietą beveik prieš metus tarnybą baigęs "Sūduvis". Karo laivą ketinama panaudoti turizmui, jame ketinama įrengti Lietuvos jūrų muziejaus ekspoziciją.

Greit bus metai, kai "Sūduvis" baigė tarnybą. Beveik tiek pat laiko miestui prireikė susivokti, kur pastatyti ir kaip pritaikyti šį nurašytą karo laivą.

Kai pagaliau buvo nuspręsta, kad laivui tinkamiausia vieta prie Pilies tilto, priešais Karlskronos aikštę, paaiškėjo, jog krantinė priklauso ne miestui, o Uosto direkcijai.

Miesto tarybos posėdyje politikai turėjo pritarti perimti šią krantinę panaudai.

Tada vėl iškilo klausimas, ar laivas nebus per didelis objektas miesto centre, siūlyta jam vėl ieškoti kitos vietos, nes esą tam, kad "Sūduvis" atsirastų prie Pilies tilto, nepritarė nei vyriausioji miesto architektė, nei miesto dailininkas.

"Siūlau krantinę perimti panaudai ne penkeriems, bet dvejiems metams. Pastatysime tą laivą ir bus aišku, ar jis toje vietoje tinka. Jei bus priešingai, ieškosime kitos vietos. Nepastatysime – nepamatysime", – pasiūlė Klaipėdos miesto tarybos narys Vidmantas Dambrauskas.

Po kelių valandų trukusių diskusijų politikai pritarė siūlymui panaudai perimti krantinę prie Dangės, kur maždaug po metų turėtų būti prišvartuotas kariškių suremontuotas ir edukacijai pritaikytas laivas "Sūduvis".

"Sūduvis" (M52) priskirtinas "Lindau" laivų klasei. Jis pastatytas 1958 m. Vokietijos kariniam laivynui.

1978–1979 m. laivas buvo modernizuotas iš minų traluotojo į minų paieškos laivą.

1999 m. birželio 22 d. laivas perduotas Lietuvos Respublikai.

"Sūduvio" ilgis – 47,1 m, plotis – 8,3 m, grimzlė – 3,7 m, vandens talpa – 395 t.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

LAIVAS KURŠIS

I. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj. II. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

>jo

kaip visada konservatorių ir liberalų veidmainystės viršūnė - grupės nusikaltėlių pasipelnymui ( kurie gavo (ir gauna) didžiules sumas į ofšorus ir tarpines sąskaitas Kipro saloje) įsigytas laivas kuris ryja į dieną 180000 Eu LR biudžteto ir yra nuostolingas.

jo

Pasak šizofrenikų megztomis beretėmis Lietuva išsinuomojusi dujų bačką diktuoja pasaulines dujų ir naftos kainas. Kataras, Saudo Arabija, Rusija, Norvegija ....kamputyje nervingai kramto nagus :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS