Lėbartų kapinėms ieškos pinigų: gyventojams tenka vaikščioti apsemtais takais | Diena.lt

LĖBARTŲ KAPINĖMS IEŠKOS PINIGŲ: GYVENTOJAMS TENKA VAIKŠČIOTI APSEMTAIS TAKAIS

Lėbartų kapinėse ilgąjį savaitgalį gausiai lankiusiems klaipėdiečiams teko vaikštinėti apsemtais takais. Šiuo metu palijus jais neįmanoma normaliai paeiti.

Pažliugę takeliai Lėbartų kapinėse kelia aistras. S.Daukanto gatvės seniūnaičio Eimanto Koševoj teigimu, situacija prasta nebe pirmus metus.

Tiesa, dar rugpjūčio pabaigoje kapinėse ėmė triūsti kelininkai – buvo atnaujinta dalis duobėtų, sutrūkinėjusių ir nepravažiuojamų takų.

Šiems darbams skirtų 91 tūkst. eurų neužteko visų keliukų asfaltavimui. Suremontuoti tik kai kurie, prasčiausios būklės.

Užbaigti darbus skubėta iki lapkričio 1-osios, Visų šventųjų dienos. Tačiau, kapinių lankytojų nuostabai, pastarosiomis dienomis net ir nauji takai – visiškai apsemti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėjos Zinos Stankienės, atlikus kapinių lietaus nuotekų sistemos ekspertizę paaiškėjo, kad vamzdynas užkištas betono mišiniu, todėl nebeatlieka savo funkcijos.

„Jeigu pernai vanduo dar šiek tiek nubėgdavo, tai šiais metais paminklų statytojai „pasistengė“ ir padarė juodą darbą – visiškai užkimšo lietaus nuotekų sistemą. Pagal nustatytą tvarką kapinėse yra draudžiama plauti statybos įrankius, pilti betono mišinį, bet reikia žmones pagauti tai darant. Štai, užkimšo latakėlius ir visi takai apsemti“, – pripažino vedėja.

Todėl bus siūloma į Klaipėdos miesto biudžeto planą įtraukti eilutę „Lietaus sistemų remontas Lėbartų kapinėse“. Jei taryba pritars sprendimui, kitąmet numatyta pakeisti apie 200 m vamzdynų.

Maža to, artėjančiais metais, priklausomai nuo finansavimo, bus tęsiama ir takelių tvarkyba.

„Tai yra nenutrūkstantys darbai, nes ir aikštelės, ir takeliai – nuolat išdaužomi. Tiesiog po žiemos atrandame daug tokių vietų, kurias reikia tvarkyti“, – dėstė Z.Stankienė.

GALERIJA

  • Lėbartų kapinėms ieškos pinigų: gyventojams tenka vaikščioti apsemtais takais
  • Lėbartų kapinėms ieškos pinigų: gyventojams tenka vaikščioti apsemtais takais
Eimanto Koševoj nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

o

tai kad ir joniskes kapines pastoviai skesta ant pacio kalno kaireje puseje.apsemtas netik kelias ,bet ir kapai.

kapinių lankytoja

Kodėl iš paminklų statytojų nereikalaujama po atliktų darbų keliukus ir takelius nušluoti - palikti savo darbo vietą tvarkingą ir švarią. Įmonėse yra tokia sąvoka kaip darbo ir gamybos kultūra. Paminklininkai labai netvarkingi. Nejaugi nėra kaip jų priversti , niekas nekontroliuoja. Reikėtų gal juos kažkaip apmokestinti, gal kiek padėtų Iš klientų tai jie pinigus lupa be skrupulo, o kapinių infrastruktūros netausoja

isjunkite

niekam nereikalingas sviesas nakties metu atsiras ir pinigu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS