Lietuvoje skelbiama Vaikų globos savaitė | Diena.lt

LIETUVOJE SKELBIAMA VAIKŲ GLOBOS SAVAITĖ

  • 1

Tradiciškai pirmąjį liepos savaitgalį Lietuvoje minima Globėjų diena. Jai paminėti visą savaitę, birželio 26–liepos 2 dienomis, Lietuvoje vyks globėjų savaitės renginiai, kurių metu visuomenei bus pasakojama apie globą, jos svarbą, globėjo vaidmenį ir jo prasmingumą bei pagerbiami patys globėjai, padėkojant jiems už globojamus ar užaugintus vaikus.

Globą supančios visuomenės stigmos stingdo mūsų širdis, užrakina jas po geležiniu skydu, todėl labai svarbu atrakinti širdį ir pasiekti gerumą, meilę bei šiuos jausmus plačiai paskleisti.

Geležinė širdis atrakinama Vilniuje birželio 28 dieną. Globos savaitės metu širdies dulkės pasklis po visą Lietuvą ir pasieks kiekvieną šalies miestą, miestelį ar kaimą. Šia iškilminga proga BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro Globos centras kviečia birželio 26 dieną, nuo 14 iki 16 valandos, susitikti „Minimelts“ nuotykių parke, pasikalbėti apie šeimos svarbą vaiko gyvenime, drauge su Globos centro specialistais aptarti mitus, apipynusius vaikų globos ir įvaikinimo procesus.

Birželio 27 dieną tėveliai ir globėjai kviečiami į KVSMB Pempininkų biblioteką dalyvauti paskaitoje „Kaip kurti ir stiprinti ryšį su vaiku“, kurioje bus kalbama apie vaikų psichologinius ypatumus, galimus sunkumus santykiuose su suaugusiaisiais bei bendraamžiais, išgirsite rekomendacijų ir įžvalgų apie geresnio, tvirtesnio ryšio kūrimą su savo ar globojamu vaiku.

Birželio 28 dieną šeimos kviečiamos į vakaro pikniką „Nuspalvinkime širdis gėrio dulkėmis“. Šventės tikslas – griauti mitus apie globą, padėti širdies dulkėms sklisti po Lietuvą. Svečių lauks įvairūs žaidimai ir atrakcionai, o šventėje dalyvausiantys LCC tarptautinio universiteto atstovai pristatys skirtingas kultūras, papročius, vaišins įvairiais tradiciniais patiekalais. Renginio metu bus galimybė susitikti su Klaipėdos miesto globėjų šeimomis, drauge pasimėgauti kavos puodeliu bei nuoširdžiais, atvirais pokalbiais.

Šiemet šventinių renginių savaitę vainikuos liepos 1-ąją dieną Vilniuje, Vingio parke, vyksiantis tradicinis globojančių šeimų ir Globos centrų festivalis „Čia gera augti“. Šventės metu kviečiama susiburti, griausmingai atšvęsti Globėjų dieną ir parodyti Lietuvai, kiek mūsų šalis turi didelės širdies žmonių ir nuostabių vaikų. Renginio dalyvių lauks ne tik šypsenos ir gera nuotaika, bet ir įvairios pramogos, animatoriai, koncertas, vaišės bei Globos centrų parengtos edukacinės veiklos, skirtos bet kurio amžiaus festivalio svečiui.

Informaciją apie kitus renginius galima rasti feisbuko paskyroje „Vaikai yra vaikai. Klaipėda“, susisiekus el. paštu vkc.globa@gmail.com arba tel. 8 632 79782.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A

Gėrio dulkės, širdies dulkės... O paprasčiau negalima? Nuotykių parkas "Minimelts", ar čia vaikams tokiu pavadinimu Lietuvoje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS