Lietuvos jūrininkai kelis mėnesius įstrigę prie Afrikos | Diena.lt

LIETUVOS JŪRININKAI KELIS MĖNESIUS ĮSTRIGĘ PRIE AFRIKOS

"Lietuvos jūrų laivininkystės" motorlaivis "Raguva" jau ketvirtą mėnesį plūduriuoja prie Nigerijos krantų, ketvirtadienį pranešė dienraštis "Lietuvos rytas".

"Raguva" į Nigeriją atplaukė pernai spalio 7-ąją pasiimti mineralinių trąšų krovinio. Spalio 22-ąją laivas prisišvartavo Onės uoste. Per dvi paras į "Raguvos" triumus buvo suberta pusė trąšų, nuo to laiko motorlaivis plūduriuoja upėje laukdamas krovinio.

LJL vadovybė jūrininkams aiškina, kad saugiau įgulas keisti ne Nigerijoje, kur žmonės grobiami net ir oro uostuose, o kitose Afrikos šalyse.

Darbdaviai aiškina, kad pasikeitus planams neįmanoma greitai sutvarkyti reikiamų dokumentų - esą artimiausia Nigerijos atstovybė, kurioje galima gauti kelionės vizas jūrininkams, įsikūrusi Ukrainoje.

Anot dienraščio, jūrininkams anksčiau taip pat teko 11 parų praleisti Liberijoje, kur siaučia Ebolos virusas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jurininkas

Jurininkam virs 4 menesiu nemoko priklasusanciu dienpinigiu ir pagrindini alga.Atrodo,kad LJL livynas yra Naciu stoviklai.Nera galimibes iseiti i mesta del tusciu kisianiu ir yra toke kapitonai kaip Oleg Semionov,kuri yra prarande elementary zmogiskuma.Taip sunkus yra padetis.LJL skendo o ne drejfoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS