Lietuvos socialdemokratų darbo partija žengia į rinkimų maratoną | Diena.lt

LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ DARBO PARTIJA ŽENGIA Į RINKIMŲ MARATONĄ

  • 34

Klaipėdoje sausio 11 d. Lietuvos socialdemokratų darbo partijos skyrių, veikiančių Klaipėdos, Telšių ir Tauragės apskrityse, keliami kandidatai į savivaldybių tarybas ir merus bendravo su LSDDP pirmininku, Seimo vicepirmininku Gediminu Kirkilu, jo pavaduotoja, Seimo vicepirmininke Irena Šiauliene ir LSDDP rinkimų štabo vadovu Juozu Bernatoniu. Kalbėta apie šalies politiką, aptartos žmonių idėjos ir siūlymai, išgirsti renkant palaikymo parašus rinkimams.

Socdarbiečiai, turintys frakciją Seime, yra įkūrę 36 skyrius ir įregistravę savo kandidatų sąrašus 29 savivaldybėse, 17 savivaldybių iškelti kandidatai į merus. Klaipėdos apskrityje LSDDP kelia kandidatų sąrašus Klaipėdos mieste ir rajone, Šilutėje, Palangoje.

LSDDP Klaipėdos skyriaus pirmininkė I.Šiaulienė sako, kad skyriaus sąrašas savo kokybine sudėtimi nenusileidžia kitų partijų ar visuomeninių komitetų sąrašams. 85 proc. kandidatų turi universitetinį išsilavinimą, sąrašo dešimtuke 5 moterys, dirbančios vadovaujamą ir pedagoginį darbą. Tai Laivininkų mokyklos direktorė J.Korch ir profesijos mokytoja J.Cikienė, Lietuvos verslo kolegijos taikomųjų tyrimų vadovė J.Martinkienė, Jūrininkų ligoninės gydytoja N.Prušinskienė, Seimo narės padėjėja V.Monikienė. Penktadalį sąrašo sudaro jaunimas iki 30 m.: L.Markaitis, K.Monikas, I.Gricienė, G.Isodaitė. Daugelis yra politikos naujokai, išskyrus I.Zaleckį, J.Girčį, R.Armoną, E.Sabataitį. Skyrius, nors kandidato į merus šiuose rinkimuose nekelia, tikisi, kad socdarbiečių siūloma programa „Už gyvybingą Klaipėdą“ sulauks palaikymo.

Su šūkiu „Darnus darbas – visų mūsų gerovė“ į rinkimus eina Palangos skyrius, vadovaujamas E.Kuznecovos. 32 asmenų sąrašo pirmasis penketukas turi patirties savivaldoje: E.Kuznecova, E.Židanavičius, A.Jokubauskas, Šventosios bendruomenės pirmininkas D.Jurevičius ir verslininkas R.Rumšas. Būdami įvairių profesijų atstovai, soc- darbiečiai gali kokybiškai atnaujinti Tarybos sudėtį. Pirmą kartą rinkimuose kandidatuoja studentai: A.Beniušis, M.Drungilas, J.Narmontas.

Galime didžiuotis, kad partijos skyrių suformuotuose sąrašuose aukštas moterų procentas, tai rodo išaugusį moterų aktyvumą.

Antrą kartą į merus kandidatuoja dabartinis Klaipėdos raj. (tarp žiedinių savivaldybių rajonas pagal indeksą užima pirmą vietą) meras V.Dačkauskas. Jis veda 18 asmenų sąrašą, iš jų 7 moterys ir 11 vyrų, dauguma turi aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Dalis patyrusių politikų, dalis politikos naujokai: S.Šimkaus konservatorijos direktorė L.Jonavičienė, Gargždų miesto Garbės pilietis V.Normantas, Dovilų etninės kultūros centro etnologas H.Lotužis bei Klaipėdos valstybinės kolegijos studentas Š.Bartkevičius. „Tikimės, kad V.Dačkauskas sulauks už rajono seniūnijų sutvarkymą, jų problemų sprendimą, gyvenimo kokybės gerinimą savivaldybės gyventojų pripažinimo ir vėl bus išrinktas Klaipėdos raj. meru“, – sakė LSDDP pirmininkas G.Kirkilas.

Didžiausias apskrityje Šilutės skyrius (300 narių) iškėlė 50 kandidatų sąrašą. Jam vadovauja verslininkas S.Stankevičius. Šilutiškiai į merus kelia Arūno Pupšio kandidatūrą.

Jaunų žmonių būrys, pirmą kartą dalyvaujančių rinkimuose, vadovaujamas S.Arlausko, susitelkė Plungėje. Į merus keliamas gydytojas radiologas Albinas Tamkevičius. Sąraše įvairių profesijų ir verslo atstovai: D.Žinė, D.Bušnevas ir M.Vaitkus. Jų šūkis – „Dirbame Jums“. Plungiškiai atsisakė įtraukti į sąrašą pageidavusius būti jame buvusius politikus, akcentuodami, kad eina ne politikuoti, bet dirbti.

Šilalės sk. pirmininkė A.Kar-bauskienė džiaugėsi, kad jų 20 kandidatų sąraše yra šilališkiams gerai žinoma „Sodros“ darbuotoja V.Miknienė, ūkininkė I.Kazlauskienė, mokytojos S.Milašiūtė ir D.Mikutavičienė, buhalterė Z.Balsienė, medicinos studentės R.Vindžiogalskytė ir M.Stirbytė. „Galime didžiuotis, kad partijos skyrių suformuotuose sąrašuose aukštas moterų procentas, tai rodo išaugusį moterų aktyvumą“, – sakė rinkimų štabo vadovas J.Bernatonis. Džiaugdamasis naujų asmenų atėjimu į politiką, jis apgailestavo, jog naujai LSDD partijai šiuose rinkimuose nebus paprasta konkuruoti su kitomis, turinčiomis gerus finansinius išteklius.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDDP rinkiminės sąskaitos. Užs. 1663583.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Anonimas

Irenai laikas ant pečiaus sėdėti ir kojines megzti , nes pasirinko geriausią metodą darbo seime- sėdėti suspaudus šikną ir nieko neveikti , Bet ta grupelė tikrai pasigailėjimo verta Amen , varguolėliai

Kodėl

geriausius komentarus nakinat?Sosdemai primokėjo?

uz LSDDP

uz Ireniju zalecki,butinai lai patenka i savivaldybe gal senu korumpuotu valdininkeliu saika is baltuju rumu isvis..atsibodo tie patys valdininkeliai nuo 1991m.Zaleckis zino nors ka ten kiekvienas issidirbineja,isisavina...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS