Locmanų namo Klaipėdoje negriaus | Diena.lt

LOCMANŲ NAMO KLAIPĖDOJE NEGRIAUS

Laikinai bendrovės "Klasco" generalinio direktoriaus pareigas einantis Vytautas Štumbergas susitiko su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku. Vizito metu aptartos miestiečiams aktualios problemos, paaiškėjo ir tolesnis Locmanų namo likimas.

"Kalbėjome apie krovos procesus, pajėgumą, pasekmes, rezultatus, kiek lėšų ir dėmesio skiriama prevencinėms priemonėms, siekiant mažinti taršą. Džiugina tai, kad pastaruoju metu skundų iš gyventojų sumažėjo. Tai vertinčiau kaip atsakingo požiūrio į veiklą, kuri vyksta uosto teritorijoje, rezultatą", – pasibaigus susitikimui kalbėjo meras.

V.Grubliauskas tikino iš V.Štumbergo išgirdęs svarų pažadą dėl Locmanų namo likimo.

Prieš kurį laiką viešai prabilta apie tai, jog bendrovei "Klasco" išduotas leidimas nugriauti jos teritorijoje esantį istorinį Locmanų namą.

Vis dėlto V.Štumbergas merui pažadėjo, jog artimiausiu metu tokių veiksmų imtis neplanuojama.

Gvildenti ir kiti miestui aktualūs klausimai.

Tiek miesto valdžios atstovai, tiek ir bendrovė suinteresuoti rasti bendrą sprendimą, kaip krovos procesus perkelti į atokesnę teritoriją.

"Siekiame, kad visi krovos procesai, kurie vyksta centrinėje miesto dalyje, persikeltų į Smeltės pusiasalį. Panašu, kad koncernas tam būtų pasiruošęs. Tačiau kol kas krantinės dar nesutvarkytos", – kalbėjo meras.

Gera žinia miestiečiams yra ta, kad anglies kokso bendrovė nebekrauna.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

griozdas

Muzikinis griozdas dar pusė bėdos, tas yra aplopytas ir netgi arka pėstukams padaryta. Gali laisvai pastovėti dar vieną kitą dešimtmetį. Gal tik nudažyti vertėtų kaip nors kitaip, nes dabar spalvos niūrokos, visai kaip miestinių autobusų.

Šlovė tai šlovė

O kodėl muzikinio griozdo negriauna? Kam tą šlamštą paliko?....

Nezabitauskas neskuba džiaugtis

Iš kur toks komentatorių optimizmas? Turbūt tik antraštę perskaitė. O ji klaidinanti. Leidimo griauti niekas neatšaukė, tik griaunamas Locmanų namas bus ne ryt poryt, o kiek vėliau. Be to, kokso šiuo metu Klasco gal ir negauna, bet kiti birūs kroviniai miesto panosėje kraunami ir toliau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS