Meno vadovo A. Mažonio gyvenimo pokyčiai: padėjo pantomima ir Dievas | Diena.lt

MENO VADOVO A. MAŽONIO GYVENIMO POKYČIAI: PADĖJO PANTOMIMA IR DIEVAS

Savo kūrybą sielos šokiu kažkada pavadinęs pantomimos teatro "A" įkūrėjas ir meno vadovas Aleksas Mažonas Girulių bibliotekos kiemelyje surengė kūrybinį atvirumo vakarą – mažą šventę savo gerbėjams.

Vakaro vedėja, režisierė Dalia Kanclerytė tikino, kad tai buvo atvirumo, džiaugsmo ir tiesos vakaras.

"Aleksas kalbėjo iš širdies, jis buvo toks atviras, tarsi be odos. Jis kalbėjo apie tai, kaip jis gyveno tuo laiku, kaip gyvena dabar. Kaip jo teatras iš gyvenimo neigimo perėjo į šviesą, į viltį. Keitėsi teatras, keitėsi ir Aleksas. Per tuos 38 savo kūrybos metus jis išdalijo širdį ir meilę, bet ta meilė jam sugrįžta", – kalbėjo D. Kanclerytė.

A. Mažonas teatrui vadovauja beveik keturis dešimtmečius. Per tą laiką jis pastatė daugiau nei 40 įvairiausių spektaklių.

Jo kūryba – įvairiaspalvė, ji nėra artima klasikinei pantomimai. Kai kuriuose spektakliuose jos net visai atsisakoma.

Sielos šokio atlikėjas, anot A. Mažono, nėra suvaržytas, į savo vaidinimus jis įpina tai, ko negalima išmokti jokioje vaidybos mokykloje.

Esą tai atsidavimas judesiui ir gebėjimas giliai jausti pasaulį, filosofiškai į jį žvelgti ir atiduoti savo kūną įkvėpimui.

A. Mažonas kilęs ne iš teatralų šeimos, ankstyvą vaikystę praleido Ukrainoje.

Šis jo gyvenimo etapas jam turėjo nemažą įtaką vėliau kuriant etiudus – nuo dramatiškų tragizmo kupinų spektaklių iki ironiškų pramoginio žanro kūrinių.

Vakaro režisierės D. Kanclerytės kalbinamas A.Mažonas buvo atviras, bylodamas ir apie savo bohemiškąjį etapą, kuris sunkiai paleidžia įklimpusiuosius.

"Aleksui padėjo pantomima ir Dievas. Atėjo tikėjimas į jo gyvenimą, ir jis pradėjo keistis", – šypsojosi režisierė.

Šiemet pantomimos meistrui iš Klaipėdos sukaks 60 metų, tačiau, kaip pats tikino, jis jaučiasi perpus jaunesnis ir kur kas geriau, nei būdamas 30-ies.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Jeigu jo pavardė Mažonas, tai turi būti Mažono...

omg

IBRAHIM~!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS