„MediCA klinika“ jūsų laukia ilgametę patirtį sukaupę gydytojai | Diena.lt

„MEDICA KLINIKA“ JŪSŲ LAUKIA ILGAMETĘ PATIRTĮ SUKAUPĘ GYDYTOJAI

  • 1

Bene didžiausias šeimos klinikų tinklo „MediCA klinika“ privalumas pacientams – greitesnės asmens sveikatos priežiūros paslaugos, o faktas, kad jas galima gauti po vienos įstaigos stogu, sutaupo ne vieną minutę brangaus laiko. Vis dėlto, dalis gyventojų vis dar nežino, kad Klaipėdoje, Vingio g. 16 B-1, įsikūrusioje „MediCA klinika“ prisirašę pacientai gali gauti nemokamas šeimos gydytojų paslaugas, tyrimus, prevencines programas bei skiepus*.

Klinikoje – nemokamos paslaugos

Klaipėdoje, Vingio g. 16B-1, esanti „MediCA klinika“ nemokamas pirmines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikia visiems prisirašiusiems prie klinikos pacientams, kurie yra apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu (PSD). Šios paslaugos yra kompensuojamos iš PSD fondo.

Tapti šios klinikos pacientu labai paprasta. Tereikia prisirašyti atvykus į kliniką arba padaryti tai internetu, apsilankius internetinėje svetainėje www.medicaklinika.lt.

Prisirašę pacientai gali naudotis šiomis nemokamomis šeimos gydytojų paslaugomis: jiems gali būti atliktas bendras ištyrimas ar profilaktinis sveikatos patikrinimas, suteikta būtinoji medicininė pagalba. Taip pat gydytojai konsultuoja dėl vyresnio amžiaus žmonėms būdingų patologijų, ligų profilaktikos ar sveikos gyvensenos, diagnozuoja ligas ir paskiria gydymą, prižiūri nėščiųjų sveikatą ir nėštumo eigą, seka kūdikių ir vaikų raidą. Klinikoje teikiamos nemokamos prevencinės vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų programos, atliekami bendrieji kraujo ir šlapimo tyrimai, išrašomi kompensuojamieji vaistai.

Dirba patyrę profesionalai

Klaipėdoje, Vingio g. 16B-1, „MediCA klinika“ dirba aukščiausios kvalifikacijos specialistai: šeimos gydytojai, gydytoja akušerė, teikiamos odontologų ir burnos higienistų paslaugos.

Klinikoje galima pasiskiepyti nuo gripo, erkinio encefalito, vėjaraupių, pneumonijos, meningokoko ir kitomis vakcinomis, taip pat – keliaujantiems į užsienį reikalingais skiepais, atlikti COVID-19 tyrimus galimybių pasui gauti. Pagal poreikį suteikiamas COVID-19 tyrimų rezultatus patvirtinantis sertifikatas kelionėms.

„MediCA klinika“ dirbantys medikai yra sukaupę daugybę metų patirties ir žino, kaip su kiekvienu – tiek jaunu, tiek vyresnio amžiaus pacientu užmegzti tvirtą, pasitikėjimu pagrįstą tarpusavio ryšį. Entuziastingi ir savo darbą mylintys medicinos profesionalai yra pasiruošę išklausyti kiekvieną pacientą, paaiškinti kilusių negalavimų priežastis bei suteikti individualiai pritaikytą ir reikalingą gydymą.

Laiku neišgydyta angina gresia komplikacijomis

Viena iš Klaipėdos „MediCA klinika“ šeimos gydytojų Jūratė Gasiūnaitė primena, jog kai organizmo vartų sargybiniai – tonzilės – atsakingos už viršutinių kvėpavimo takų apsaugą nuo virusų ir bakterijų, yra pasiligoję, apsnūdę ar nualintos, organizmą puola infekcinės ligos. Susirgus ūminiu tonzilitu arba tiesiog angina ir į tai numojus ranka, kyla sudėtingų komplikacijų rizika.

„Dėl tinkamai ir laiku negydomos anginos, pasireiškiančios ryklės tonzilių audinio uždegimu, gali kilti komplikacijų: išsivystyti lėtinė tonzilito forma, reumatinės ligos, ūmus inkstų uždegimas, kraujo užkrėtimas, meningitas, otitas, sinusitas ar tarpuplaučio organų infekcija“, – įspėja J. Gasiūnaitė.

Anot jos, kiekvienas anginos atvejis yra unikalus, priklausantis nuo žmogaus bendros būklės ir vyraujančių simptomų, tačiau primena, kada svarbu nedelsiant kreiptis į gydytoją.

„Jeigu jūsų kūno temperatūra pakyla iki 38 laipsnių ir daugiau, pastebite susidariusias pūlingas tonziles, jaučiate priekinių kaklo limfmazgių padidėjimą ir skausmingumą, nieko nelaukite ir kreipkitės į gydytoją. Jausdami kitus simptomus bei nerimaudami dėl savo sveikatos, taip pat nedvejokite ir pasikonsultuokite su šeimos gydytoju“, – teigia J. Gasiūnaitė.

Ji pabrėžia, kad dėl tinkamai ir laiku negydomos anginos gali kilti komplikacijų: išsivystyti lėtinė tonzilito forma, reumatinės ligos, ūmus inkstų uždegimas, kraujo užkrėtimas, meningitas, otitas, sinusitas ar tarpuplaučio organų infekcija.

*Apdraustiems privalomuoju sveikatos draudimu pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros paslaugos, finansuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis, teikiamos nemokamai.

„MediCA klinika“, Vingio g. 16 B-1, Klaipėda, tel. (8 46) 32 34 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Žmonės moka mokesčius ir privačių klinikų jiems nereikia. Pagal LR konstituciją gydymas nemokamas. Todėl medicinos VŠĮ turi būti ir turi būti geriausia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS