Melnragės gyventojų galvos skausmas – motociklai | Diena.lt

MELNRAGĖS GYVENTOJŲ GALVOS SKAUSMAS – MOTOCIKLAI

Melnragės gyventojams ramybės neduoda vakarais ir naktimis triukšmą keliantys motociklai. Todėl nuspręsta, kad šios transporto priemonės naktimis nebegalės riedėti Vėtros gatve.

Iš lovų verčia garsai

Šiuo metu Melnragėje esančiose Audros ir Molo gatvėse motociklų eismas draudžiamas nuo 22 iki 8 val., tačiau Vėtros gatvėje tokie apribojimai negalioja.

Tai, anot Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vidmanto Paukštės, labai trikdo gyventojus, mat pravažiuojantys motociklai kelia triukšmą ir trukdo žmonėms ilsėtis.

Todėl Eismo saugumo komisijos nariams siūlyta naktimis tokių transporto priemonių eismą uždrausti ir Vėtros gatvėje, o galimybę nuvažiuoti iki molo motociklininkams palikti per Smilčių gatvę.

Tikslas – aikštelė prie molo

Komisijos posėdyje dalyvavęs Pirmosios Melnragės asociacijos valdybos narys Alfredas Nagys teigė, kad sprendimas nukreipti motociklininkus į Smilčių gatvę neduos norimo rezultato.

Tvirtinama, kad melnragiškiai naktimis girdi ir P.Lideikio gatve važiuojančius motociklus, mat neretai automobilių stovėjimo aikštelė prie molo traukia tuos, kurie savo transporto priemones yra "patobulinę" taip, kad šios skleistų kuo didesnį triukšmą.

Apriboti be rimto ištirto pagrindo nebūtų labai solidu.

"Jeigu važiuotų normalūs motociklininkai – nieko prieš, tačiau ten važiuoja tie begalviai, kurie specialiai prasiduria duslintuvus, kad tik atkreiptų dėmesį", – aiškino gyventojų atstovas.

Todėl miesto valdžiai siūloma svarstyti, kaip automobilių stovėjimo aikštelę, kuri dabar tokia populiari tarp motociklininkų, paversti jiems nebepatrauklia – galbūt apmokestinti ar įrengti užkardas.

Pastebima, kad mieste jau yra buvę panašių problemų, jas išspręsti pavyko tose teritorijose apribojus galimybes stovėti.

Vis dėlto Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, kad prieš imantis draudimų reikia tam turėti pagrindą –  galbūt užfiksuotus atvejus, kai yra viršijama leistino triukšmo norma, ar pan.

"Apriboti be rimto ištirto pagrindo nebūtų labai solidu", – pastebėjo G.Neniškis.

Gintaras Neniškis. 

Nubausti sudėtinga

Uostamiesčio kelių policijos vadovas Mindaugas Džermeika teigė, kad policija palaiko minėtą siūlymą Vėtros gatvėje riboti motociklų eismą.

"Problema yra dėl to, kad jie važiuoja "krūvoje" – 10 ar 7 motociklai. Faktas, kad jie bendrą triukšmingumą kelia. Negalime surašyti protokolo už tai, kad jie važiuoja grupėje. Tokio pažeidimo nėra. Galime tik kiekvieną individualiai patikrinti", – dėstė M.Džermeika.

Pareigūnas tvirtino, kad šioje teritorijoje ketinama ir toliau vykdyti kontrolę, tačiau akcentavo, kad jeigu į aikštelę prie molo būtų apribotos galimybės patekti būtent motociklininkams, tai būtų galima vertinti kaip diskriminaciją.

Galiausiai Eismo saugumo komisija pritarė siūlymui naktimis drausti motociklininkų eismą Vėtros gatve.

GALERIJA

  • Gintaras Neniškis
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (54)

Išskirtinė kasta

Bezpredelas. Tie gatvių chuliganai pradeda ' siausti' nuo 22val. iki paryčių Centrine gatve lekia didžiuliu greičiu su didžiausiu triukšmu. Tai išskirtinė kasta, kurios 'nemato ir negirdi' nei miesto tvarkdariai , nei juo labiau klerkai, atsakingi už viešąją tvarką.Visas miestas, ne tik Melnragė kenčia nuo jų motociklų griaudėjimo.Per miestą jiems turi būti uždrausta lakstyti, bent nuo 22 iki 8 val , juo labiau , kad ir taip eismas šiuo metu mieste sudėtingas. Yra apvažiavimo keliai- bet miesto centru jiems turi būt uždraustas judėjimas

Kiras

Mes naktimis neklykaujam. Auštant, kaip kaime gaidžiai, pranešam jums, kad jau laikas keltis.

Ka mums daryti?

Motociklai-vaziavo, nuvaziavo pabirbine, o ka daryti mums mieste, kai vos prasvitus, pora valandu klykauja KIRAI, klykia baisingai, visi nubundame ir iki 6-7 turime klausytis ju snekos......ka daryti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS