Melnragės miškas prašosi tvarkos | Diena.lt

MELNRAGĖS MIŠKAS PRAŠOSI TVARKOS

Savaitgalio pasivaikščiojimas Melnragės mišku klaipėdiečiams virto kliūčių ruožu. Krūvos šiukšlių bado akis ne tik praeiviams, bet ir aplinkosaugininkams, kurie tokį vaizdelį sakė regintys kiekvieną pavasarį.

"Panašu, kad plastikinių butelių miškuose dabar kur kas daugiau nei taromatuose. Išeini į gamtą pasivaikščioti, pakvėpuoti grynu oru, o reikia bristi per sąvartynus. Kas penkiasdešimt metrų – po didžiausią krūvą. Žmonės elgiasi pasibaisėtinai", – retoriškai šiukšlintojams priekaištavo klaipėdietis Karolis.

Vyras svarstė, esą miesto teritorijoje esančiame miške paaugliai slapta nuo tėvų geria alkoholį ir plastikinę tarą palieka vietoje.

"Gėris traukia gėrį, blogis traukia blogį. Viskas tuo ir pasakyta. Kai nutirpsta sniegas, kartu su gėlėmis pasirodo ir šiukšlės", – vaizdžiai apibendrino Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Romualdas Dužinas.

Panaši situacija esti daugelyje pajūrio miškų. Manoma, kad po pavasarinių talkų, kurias organizuoja miesto savivaldybė, šiukšlių gamtoje sumažės.

"Tai – kasmetė problema, tačiau po pavasarinių švarinimosi akcijų miškas bus apvalytas, – tikino R.Dužinas.

Pašnekovas juokavo, esą tam, kad pamatytum besiskleidžiančias gėles, pirmiausia reikia surinkti šiukšles.

"Renkame informaciją apie netvarkinga aplinką, tačiau pas mus kiekvieną dieną kas nors vyksta, tik spėk reaguoti", – sakė pašnekovas.

Baudos už šiukšlinimą svyruoja nuo 57 iki 140 eurų. Nustačius žalą gamtai, jos gali siekia 7 tūkst. eurų ir daugiau.

Nuo šio mėnesio pradžios iki gegužės 20-osios Klaipėdos mieste paskelbtas švaros laikotarpis. Per jį savanoriai talkininkai – mokiniai, studentai, visuomeninių organizacijų atstovai ir kiti neabejingi miestiečiai kviečiami tvarkyti viešąsias miesto teritorijas ir taip gražinti savo miestą.

Norintieji dalyvauti miesto talkoje kviečiami registruotis. Tai padariusiems talkininkams bus atvežti atliekų konteineriai ir užtikrintas atliekų išvežimas.

GALERIJA

  • Akivaizdu, kad, atšilus orams, pats metas apsikuopti aplinką.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ot taip

Tikrai "geras" atsakymas. Taip, tai miško žemė, bet tada tegu miestiečiai kojos nekelia į ją. Juk miško prireikia tik tada, kai reikia nutiesti kokį kelią, geležinkelį, pastatyti kokį prabangų kvartalą. O kai šiukšles surinkti, tai tada jau ne miesto ta teritorija.

ko cia stebėtis

nereikia toli eiti... Mieste, tarp tuberk. dispancerio ir vasaros estrados, praeikite dviračių ir pėsčiųjų taku, pamatysite visko: pigaus vyno butelių, stiklo duženų, pakuočių, rūbų... vidudienį dar pamatysite ir geriančių kompanijas, įsitaisiusias patogiai ant rąstų. Nemato ir negirdi miesto savivaldybės tvarkos skyrius, nors buvo informuoti. Atsakymas - ne miesto teritorija. Ot taip....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS