„Meridianas“ kelia bures ir sveikina miesto iniciatyvą | Diena.lt

„MERIDIANAS“ KELIA BURES IR SVEIKINA MIESTO INICIATYVĄ

  • 2

Klaipėdos simboliu tapęs burlaivis „Meridianas“ jau penktą kartą kels bures ir skelbs sezono pradžią. Burių pakėlimo šventė prasidės šį šeštadienį, birželio 2 d., 13 val.

Jau tapo tradicija, kad barkentinos bures kelia Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos kursantai. Taip simboliškai įprasminama pirminė „Meridiano“ paskirtis – šiame mokomajame burlaivyje jūreivystės žinias gilino apie 2000 būsimų jūrininkų ir kapitonų. Šie metai – išskirtiniai, nes 1948 metais pastatytas burlaivis „Meridianas“ mini 70-ąjį jubiliejų.

Naujam gyvenimui prieš penkerius metus prikeltą barkentiną valdanti viešoji įstaiga Klaipėdos jūrinio miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ šį sezoną bures kelia palaikydama miesto mėlynojo proveržio iniciatyvą. Priekinės burės pasipuoš Klaipėdos ekonominės plėtros strategijos simbolika.

„Buvo laikas, kai „Meridianui“ grėsė tapti istorija. Sugebėjome jį rekonstruoti, atgaivinti ir džiuginti miestiečius bei svečius iš užsienio. Klaipėdos strateginiai partneriai šiuo metu taip pat sutelkę jėgas, kad atgaivintų miesto ekonominį gyvenimą, pritrauktų naujų investicijų ir sulauktume proveržio. Tad šiemet keldami bures linkime miestui ir gyventojams prasmingų pokyčių ir palankaus vėjo“, –  sakė VšĮ Klaipėdos jūrinio miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ direktorius Aloyzas Kuzmarskis.

„Meridiano“ prikėlimas antram gyvenimui – tai labai įkvepiantis pavyzdys ir priminimas miestui bei miestiečiams, kad suvienijus pastangas viskas tampa įmanoma. Tikiu, kad kartu su miesto partneriais rasime pajėgumų, finansų ir valios reikšmingoms permainoms ir ekonominiam proveržiui mieste“, – įsitikinęs Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos miesto meras.

Šį pavasarį neatsiejama uostamiesčio dalimi tapęs „Meridianas“ jau buvo nušvitęs mėlynai, atkreipdamas miestiečių dėmesį į strateginių miesto partnerių pristatytą Klaipėdos ekonominės plėtros strategiją iki 2030-ųjų. Mėlynojo proveržio spalvomis kiek anksčiau apšviestas ir Biržos tiltas.

GALERIJA

  • „Meridianas“ kelia bures ir sveikina miesto iniciatyvą
  • „Meridianas“ kelia bures ir sveikina miesto iniciatyvą
  • „Meridianas“ kelia bures ir sveikina miesto iniciatyvą
  • „Meridianas“ kelia bures ir sveikina miesto iniciatyvą
Anželos Bazyk nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Butaforija

Tai ne laivas, o miesto puošybos elementas- butaforija. Burės pasiūtos iš medžiagos, kurias kiaurai perpučia vėjelis. Šis plastmasinis laivas gražiai atrodo, bet niekada neplauks, jis yra paminklas pats sau. Gražu būtų kad prie krantinių švartuotųsi tikri laivai ir tiltas bent jau Pilies, būtų kilnojamas.

Aldona

Pagaliau!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS