Mieste – spaudos kioskų „migracija“ | Diena.lt

MIESTE – SPAUDOS KIOSKŲ „MIGRACIJA“

Laikraščių ar autobusų bilietų norintys įsigyti klaipėdiečiai kai kuriose įprastose vietose pasigedo spaudos kioskų. Jų valdytojai tikino, kad kioskų tikrai nesumažėjo. Esą statiniai tiesiog perkelti į patrauklesnes vietas.

Prieš kurį laiką skvere prie buvusio „Vaivos“ kino teatro, kur daugybę metų stovėjo spaudos kioskas, liko tuščia vieta. Statinys buvo išmontuotas ir išvežtas.

„Šiuo metu intensyviai optimizuojame savo veiklą ir uždarome kai kurias nepelningai dirbančias prekybos vietas. Tačiau mažinti jų Klaipėdoje tikrai neketiname, o ieškome patrauklesnių pirkėjams vietų. Todėl uostamiestyje, Manto gatvėje, veikęs kioskas buvo perkeltas į parką šalia universiteto“, – aiškino „Lietuvos spaudos“ kioskus valdančios bendrovės generalinis direktorius Remas Razumas.

Šiuo metu uostamiestyje veikia 34 „Lietuvos spaudos“ kioskai bei 6 „R-kiosk“ parduotuvės.

„Per pastaruosius metus įmonės valdomų prekybos taškų skaičius Klaipėdoje nesikeitė. Prekybos vietas tiesiog įrengėme kitur. Atidarome ir naujas prekybvietes, pavyzdžiui, kioską Melnragėje“, – informavo R.Razumas.

Dar vienas „Lietuvos spaudos“ kioskas uždarytas ir Vingio gatvėje, tačiau joje esančiame pasaže atidarytas „R-kiosk“.

Klaipėdoje nyksta ne spaudos kioskai, o tie laikinieji statiniai, iš kurių prekiaujama įvairiais maisto produktais, smulkiomis prekėmis.

Anot Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiojo specialisto Rimanto Armono, šiuo metu uostamiestyje veikia vos aštuoni prekybos kioskai. Trys iš jų stovi ant valstybinės žemės, o penki – privačioje teritorijoje. Pastarieji yra Melnragėje.

„Tikrai galima konstatuoti, jog kioskai Klaipėdoje nyksta, nes prieš kelerius metus jų veikdavo ir keliasdešimt, o dabar nebėra nė dešimties“, – skaičiavo R.Armonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS