Miesto kultūra vėl liko našlaitė | Diena.lt

MIESTO KULTŪRA VĖL LIKO NAŠLAITĖ

Po motinystės atostogų vakar turėjusios grįžti Kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės uostamiesčio savivaldybėje taip ir nesulaukta. Jai bus ieškoma pamainos.

„Mums jos sprendimas nebegrįžti į savivaldybę tikrai buvo netikėtas, nes visi jos laukėme sugrįžtant po motinystės atostogų. Ir savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, ir aš G.Giedraitytę įkalbinėjome pasilikti, ieškojome motyvuojančių priemonių, bet ji apsisprendė kitaip. Ji turi pakankamai daug veiklos ir už savivaldybės durų“, – teigė Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

G.Giedraitytė vakar visą dieną mobiliuoju telefonu neatsiliepė.

Kultūros vedėjos kėdę ji paliko 2010 metų vasarą, kai išėjo motinystės atostogų.

Kol G.Giedraitytė augino vaiką, laikina Kultūros skyriaus vedėja buvo priimta dirbti Jolanta Braukylienė. Praėjusių metų lapkritį ji užėmė Klaipėdos pramonininkų asociacijos vykdomosios direktorės vietą, tad skyrius vėl liko be vadovo. Tačiau neilgai – Kultūros skyriaus vedėju pernai lapkritį laikinai paskirtas Klaipėdos universiteto dėstytojas Valdemaras Puodžiūnas. Rugpjūčio 31-oji buvo paskutinė jo darbo diena savivaldybėje, nes tikėtasi, kad į savo ankstesnes pareigas sugrįš G.Giedraitytė.

„Labai gaila, kad ji nebedirbs, nes G.Giedraitytė buvo puiki specialistė, labai vertinga, turinti daug gerų sugebėjimų“, – komplimentų negailėjo N.Laužikienė.

Jos teigimu, naujo Kultūros skyriaus vedėjo bus ieškoma konkurso būdu.

„Formaliai galima į šias pareigas perkelti kurį nors savivaldybės darbuotoją, jei matytume potencialą. Tačiau tikriausiai bus skelbiamas konkursas“, – teigė Ugdymo ir kultūros departamento direktorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Susimastymas

Iš tikrųjų, kodėl tokia ,,ilgaamžė'' gana reikšminguose savivaldybės postuose ta Lauzikienė?Jau buvo išsineždinus į Vilnių, bet ne-atgal sugyžo(ir ten ji nereikalinga) Juk mūsų miesto kultūrinis gyvenimas labai prastas.Ir tame yra šios ponios nuopelno dalis-dirba blogai.O ir nelabai (švelniai tariant)sugeba.Bet koks bažnytkaimis geriau tvarkosi. Nepamirškite spaudoje paskelbti kam ji postą pagal testamentą paliks.

Gandai

Tai kad teko girdėt, jog dabar Klaipėdos kultūrai vadovauja Grubliauskienė su Grubliausku ir bendrapartiečiais. Logiška, kad daugumą balsų miesto taryboje turinčios partijos bando susitvarkyti ir savo kultūriškus reikalus. Kalbama, kad Laužikienė su Daujotiene ir Simonavičiūte šiuo klausimu balso jau nebeturi... Nemaišykit politikų su valdininkais - valdininkai turi vykdyt politikų sprendimus.

o o o

Ponia Laužikienė kitų metų Jūros šventės mero balių vėl papuoš tapetu su mūsų valdininkų veidais, ir vadovaus dar kokį šimtmetį. Teisingos komentatorių mintys, būt malonu išgirsti ir konkretesnių faktų, kiekvienas kultųrininkas Klaipėdoje yra vienaip ar antraip nukentėjęs nuo šitos ponios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS