Miesto pinigai - remtiniesiems | Diena.lt

MIESTO PINIGAI - REMTINIESIEMS

Eilėje dėl socialinio būsto laukiantiems klaipėdiečiams įsižiebė nauja viltis. Miesto savivaldybė šiemet planuoja naujo daugiabučio, skirto socialiai remtiniesiems, statybą.

Namą statys Irklų gatvėje

Pastatas išdygs Irklų gatvėje esančiame sklype, pažymėtame pirmuoju numeriu. Keturių aukštų namo, kuriame bus 52 butai, statybą numatoma pradėti spalį.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės, dabar vyksta projektavimas, o pagal sutartį namo projektas turėtų būti parengtas iki balandžio 12 d.

Tuomet bus renkamas rangovas statybai. Numatoma, jog spalį turėtų prasidėti parengiamieji darbai. Juos planuojama užbaigti šiemet.

Klaipėdos savivaldybė namo statybai šiems metams iš Aplinkos ministerijos yra paprašiusi 1,3 mln. litų, tačiau ar lėšos bus skirtos, atsakymo dar nesulaukta.

"Dabar statybininkų netrūksta. Jie neturi darbo. Jei projektuotojai sąžiningai vykdys sutarties sąlygas, namas, kuriame bus socialiniai būstai, turėtų būti užbaigtas 2010 m. vasarą", – pasakojo D.Netikšienė.

Verslininkai butų nesiūlė

Aplinkos ministerija prabilo, jog savivaldybės socialiniams būstams galėtų pirkti butus pastatytuose naujuose namuose. Tačiau, pasak D.Netikšienės, iš verslininkų Klaipėdoje tokių pasiūlymų nesulaukta.

Praėjusių metų pabaigoje skelbtas konkursas butų, skirtų politiniams kaliniams ir tremtiniams bei nuomininkams, kurie dabar gyvena uosto rezervinėse teritorijose, iškeldinimui.

Pasak vedėjos, gauta pasiūlymų pirkti būstus senos statybos namuose, bet jų kaina buvo didelė.

"Neturime informacijos, kad galima pigiai įsigyti butus naujuose namuose Klaipėdoje. Mieste yra statoma dešimt daugiabučių namų. Dauguma jų patraukliose vietose, butai – prabangaus išplanavimo. Nelabai įsivaizduoju, kad verslininkai juos siūlytų įsigyti, kaip socialinį būstą, mokant 2,2 tūkst. už kvadratinį metrą. Vien žemės sklypo kaina didina buto kainą", – aiškino skyriaus vedėja.

Vieno kvadratinio metro kaina, kuria remiantis projektuojamas namas, skirtas socialiniams būstams, – 3 060 litų. Tačiau tikimasi, kad per konkursą, kai bus renkami darbų rangovai, ji dar sumažės.

D.Netikšienės teigimu, sąnaudas mažina tai, kad nereikia pirkti sklypo. Žemę, kurioje bus statomas namas, valstybė perdavė valdyti savivaldybei pasitikėjimo teise. Iki sklypo yra nutiestos ir komunikacijos.

Laukia 1,5 tūkst. žmonių

Tokia praktika Klaipėdos savivaldybėje – ne naujiena. 2007 m. gruodį Irklų gatvėje buvo baigtas statyti 90 butų namas, skirtas socialiniams būstams.

Klaipėdos savivaldybei priklauso beveik du tūkstančiai atskirų gyvenamųjų plotų. Per 30 patalpų laikinai yra neapgyvendintos, nes remontuojamos. Antra tiek yra būstų, kuriuose negalima gyventi. Vieni jų – avarinės būklės, kiti – uosto rezervinėje teritorijoje.

Prašymą gauti socialinį būstą miesto savivaldybei yra pateikę 1 530 žmonių.


Klaipėdos savivaldybei priklauso

Gyvenamosios patalpos – 1 834

Laikinai neapgyvendinti būstai – 31

Avarinės būklės būstai – 30

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pistacija

idomu tik, o iš kokių lėšų gyventojai yra prisipirkę butus, kuriuos nuomoja? Ir ne po vieną. Pasižiūrėkit skelbimus - pilna nuomojamų butų ir prabangių butukų, ir kainytės dažnainerealios. Bet kiek tų nuomojančiųjų susimoka mokesčius??? Gal vienas, kitas, Tai ką, čia jau sąžiningai, čia ne vagiliavimas, tokius jau gerbkime??? Kodėl apie juos nerašote ir nededat į šuns dienas???

Asta Vaitkeviciene

kad kitiems patogu gyvent uz kitu lesas,ir jokios pagarbos jiems nereikia-paziurekit,kas dedasi daugumoje tu soc.butu-baisu.

DANA

DUOKIT ZMONEMS UZDIRBTI NEREIKES NIEKO REMTI ZMONES PRADES GERBTI SAVE

SUSIJUSIOS NAUJIENOS