Minijos ir Agluonos gatvių sankryžoje – geltonas tinklas | Diena.lt

MINIJOS IR AGLUONOS GATVIŲ SANKRYŽOJE – GELTONAS TINKLAS

Minijos ir Agluonos gatvių sankryžoje nubraižytas ryškiai geltonas tinklas, skirtas padidinti automobilių pralaidumą šioje vietoje. Tokių geltonai ženklintų sankryžų Klaipėdoje artimiausiu metu turėtų atsirasti dar keletas.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė priminė Kelių eismo taisykles, kur numatyta, kad vairuotojas, matydamas, jog sankryža yra užsikimšusi, neturėtų į ją įvažiuoti.

"Tai supranta ar žino ne visi vairuotojai, todėl ir išbraižėme sankryžoje tą geltoną tinklelį, vadinamąjį korį. Kelių eismo taisyklėse toks ženklinimas numatytas. Jis reiškia, kad ten, kur toks tinklelis yra, įvažiavus negalima sustoti. Vairuotojai turėtų stabtelėti iki to tinklo ir tik tada, kai sankryža atsilaisvins, galės važiuoti, kur jiems reikia", – paaiškino V.Paukštė.

Tokio ženklinimo esą prireikė, kad Minijos ir Agluonos gatvių sankryžoje nestoviniuotų automobiliai.

Ten jų nemažai, nes dauguma važiuoja į keltą, todėl neretai pasitaiko spūsčių, sankryža užkemšama.

"Mes ir daugiau sankryžų mieste ketiname taip paženklinti. Geltonu tinklu bus išbraižytos Taikos pr. ir Dubysos g., Taikos pr. ir Kauno g., Šilutės pl. ir Debreceno g. bei Naujosios Uosto ir Naujojo Sodo gatvių sankryžos, kur būna didžiausios spūstys. Tokiu būdu ketiname pagerinti eismo pralaidumą. Taisyklėse tokie dalykai numatyti, nemanau, kad tai labai išgąsdins vairuotojus. Jiems turėtų būti lengviau orientuotis", – teigė V.Paukštė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Wasia

Tai kad jie gatviu nepazysta. Norejo uzpaisyt Minijos/Agluonos, o uzpaise Minijos/Dubysos, kur gatve eina i kolonele ir plovykla :D

Ala

A ka cia reiskia tos geltonos linijos? Nesuprantu as. Kad galiu vazioti tik tesiai? Kam reike tu nesamoniu. Jau ir taip man sunku vazioti ir pasukti kur noriu. Visi nepraleidze.

Anonimas

Nuotraukoje Minijos ir Dubysos gatvių sankryžą :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS