Ministro pažadas klaipėdiečiams: bus taršos matuokliai | Diena.lt

MINISTRO PAŽADAS KLAIPĖDIEČIAMS: BUS TARŠOS MATUOKLIAI

Bjaurūs kvapai toliau siutina pietinėje miesto dalyje gyvenančius klaipėdiečius. Antradienio rytą pietinėje miesto dalyje žmones vėl kankino slogus degėsių tvaikas. Gyventojai dėl to toliau liejo įniršį socialiniuose tinkluose.

„Kaip tik naktis, taip smalkių smarvė. Privalome patys imtis iniciatyvos ir išsiaiškinti smarvės skleidėjus“, – „Facebook“ „Švari pietinė Klaipėda“ paskyroje, vienijančioje per 8 tūkst. narių, tądien užrašė klaipėdietė.

Praeitos savaitės pabaigoje kvapai buvo itin intensyvūs, tuomet vienas pietinės miesto dalies gyventojas parašė labai piktą laišką institucijoms.

Po penkių valandų nuo išsiuntimo į šį laišką sureagavo Aplinkos ministerija (AM), kuri išdėstė, kodėl šios problemos ši institucija spręsti negali.

Žurnalistams pasiteiravus aplinkos ministro Simono Gentvilo, ką gali padaryti AM, kad galiausiai būtų išsiaiškinta, kas nuodija žmones, sulaukta gana operatyvaus atsakymo.

Simonas Gentvilas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Situaciją aiškintis operatyviai perduota Aplinkos apsaugos departamento pareigūnams, kurie šiuo konkrečiu atveju nustatys sklidusio kvapo priežastis ir galimus sukėlėjus. Pritaikys atitinkamas atsakomybės priemones“, – patikino aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Ketinu imtis iniciatyvos ir įrengti ten oro taršos matuoklius.

Viešai prieinami NASA palydoviniai gaisrų žemėlapiai rodo, kad nuo liepos pradžios netoli marių liepsnojusiuose Kaliningrado srities durpynuose liepos 28 ir 29 d. gaisrai vėl suaktyvėjo ir jų degėsių kvapai galėjo pasiekti Klaipėdą.

Tai galėjo būti viena priežasčių, iš kur sklido klaipėdiečius prižadinusi degėsių smarvė.

Gaisrai ir tuo pat metu karščio anomalijos tose vietose liepos 27 ir 28 d. fiksuotos viešai prieinamuose NASA palydoviniuose gaisrų žemėlapiuose.

Vis dėlto nei liepos 30–31, nei rugpjūčio 1–2 d. šiuose žemėlapiuose gaisro židinių Kaliningrado durpynuose nematyti, o degėsių tvaikas kaip tik tuo metu pasiekė Klaipėdos pietinę dalį.

„Klaipėdos pietinę dalį jau ne vienerius metus periodiškai kamuoja nemalonūs kvapai, dėl to ketinu imtis iniciatyvos ir įrengti ten oro taršos matuoklius, kad gavę objektyvius duomenis, galėtume toliau ieškoti būdų, kaip tą problemą spręsti“, – tvirtino S. Gentvilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Bus matuokliai

džiaukitės ir uostykit toliau smarves.) Geras pažadas ...

pox um vieniki

Shioma jau pasiėmė ka norėjo boba jo dar ilgai suks ka susiveikė na o ta Lietuva tegu eina..:D:D Gali gentviliokas ir nelaimėt rinkimu - užteks visam gyvenimui ka turi

.

Išsipjauk karbiuratorių, kontūzytas pliki
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS