Miško takai Nidoje paversti asfalto atliekų sąvartynais | Diena.lt

MIŠKO TAKAI NIDOJE PAVERSTI ASFALTO ATLIEKŲ SĄVARTYNAIS

  • 6

Prabangiausias Lietuvos kurortas, pasižymintis mažai paliesta ypatinga gamta, romantiški pasivaikščiojimai kopomis, saulės palydos prie jūros, rūkytos žuvies kvapas ir užburianti ramybė... Kai žmonės pavargsta nuo didmiesčių ūžesio, skuba į Nidą. Tokia Nida buvo dar prieš metus. O šiemet čia – triukšmingiau nei Palangoje. Apie netikėtus atradimus bus pasakojama laidoje „Žalioji byla“.

Tarp poilsiautojų paspirtukų laviruoja sunkvežimiai, o vienoje iš pagrindinių gatvių dūzgia ekskavatoriai – vyksta didžiulė rekonstrukcija. Miško keliukais, kuriais seniau buvo galima tik pėsčiomis ar dviračiu pravažiuoti, dabar leidžiama net vilkikams važinėti!

Keli šimtai metrų Nidos miško takų vieną ankstų rytą buvo užversti... skaldytu asfaltu. Rekonstruojamos Taikos gatvės asfalto trupenų pripilta nesismulkinant, tiesiai ant medžių šaknų ir skruzdžių takų.

Kas leido Nidos miškų takus paversti asfalto atliekų sąvartynais? Viename iš raštų aplinkosaugininkams, Nidos gatves tvarkanti bendrovė rašo: „Miško keliai suremontuoti (išlyginti) suderinus su Neringos savivaldybės administracija.“

Nidos meras Darius Jasaitis sako buvęs patikintas, kad smulkintas asfaltas – ne atliekos, o puiki statybinė medžiaga. Meras pripažino – buvo ieškoma pigiausio sprendimo.

Dešimtys tonų smarvės – tiesiai ant miško takelio! Kas svarbiau: pigus valdžios sprendimas ar unikali Nidos gamta?

Apie visa tai laidoje „Žalioji byla“ – sekmadienį, rugpjūčio 9 dieną, 11 val. per TV3.

GALERIJA

  • Miško takai Nidoje paversti asfalto atliekų sąvartynais
  • Miško takai Nidoje paversti asfalto atliekų sąvartynais
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Algis

Nesuprantu kodėl išardyti šaligatviai ir pripilta skaldos? Kas norės per ją klampoti? Kaip vaiko vežimėlį stumti? Akmenys jau susimaišę su konkorėžiais, šakom.. greit ten bus akmenų ir pūvančios biomasės mišinys, kurio neįmanoma nuvalyti mechaninėm priemonėm. Gali tik eiti bedarbiai ir iškrapštyti įmintus konkorėžius į kibirus. Nei vežimėliu, nei paspirtuku, nei pėščiom - netinkami. Ką būtina padaryti: a) sudėti bortelius, b) skaldą suspausti lygintuvais ir c) užpilti kokybišku asfaltu. Turėsime puikius takelius pasivakščiojimui. Gerb. mere- neklausykite ekologinių radikalų! Jiems pagrindinė problema yra žmogus, todėl Jus apgavo - padaryta taip, kad tiesiog žmonių nebūtų, o norėjote Urbo kalną atverti visuomenei. Išasfaltuokite, ir sukurkite gražių lygių takelių tinklą pasivaikščiojimams po parko tipo mišką - beje, ir iš miško reikia iškirsti visus menkaverčius krūmynus. Priminsiu, kad Neringoje yra NULIS natūralios gamtos, viską sukūrė žmonės, pradedant Kuverto apželdinimo projektais.

Specas

Tas akordas, kaip per tikra koncerta- duoda vaizdu

Miško gyventojai

Prezidente Gitanai , kur Jus ? Jūsų mėgstamą Nida barbarai naikina ! Kur Neringos žvėrys pasidės ? S O S , Prezidente !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS