Moksleivių būreliams Klaipėdoje – įspūdinga suma | Diena.lt

MOKSLEIVIŲ BŪRELIAMS KLAIPĖDOJE – ĮSPŪDINGA SUMA

Moksleivių būreliams šalies savivaldybėse iš valstybės biudžeto paskirstyta 17 mln. eurų. Daugiau nei milijonas numatytas Klaipėdos miestui. Tai iki šiol didžiausia neformaliajam ugdymui skirta suma.

Pinigai neformaliajam vaikų švietimui bus paskirstyti savivaldybėms, atsižvelgiant į mokinių, kurie praėjusių metų rugsėjo 1 d. mokėsi pagal bendrojo ugdymo programas, skaičių.

Klaipėdai moksleivių būreliams numatyta 1,106 mln. eurų. Lėšos bus skiriamos tolygiai kiekvienam ketvirčiui, įskaitant ir vaikų vasaros atostogų mėnesius.

Taigi neformaliojo vaikų švietimo būreliai galės veikti ir vasarą.

Tokių pinigų neformaliajam ugdymui niekada nesame turėję. Didžiausia suma yra buvusi gal 700 tūkst. eurų.

Anot švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės, valstybė savo vaikams turi garantuoti ne tik kokybišką formalųjį išsilavinimą, bet ir prisidėti prie meninio, sportinio, technologinio ar kitokio asmenybę lavinančio ugdymo, sudaryti vaikams kuo daugiau galimybių plėsti akiratį, prasmingai leisti laisvalaikį.

„Tokių pinigų neformaliajam ugdymui niekada nesame turėję. Didžiausia suma yra buvusi gal 700 tūkst. eurų. Klaipėdoje yra 97 viešosios įstaigos ar neformaliųjų veiklų teikėjai. Jų galėtų būti ir daugiau. Mes stengiamės padėti tas paraiškas užpildyti, kad kuo daugiau jų dalyvautų konkursuose“, – tikino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Sigita Muravjova.

Gavus šį finansavimą, vienam vaikui per mėnesį ketinama skirti po 20 eurų.

Šiemet dėl karantino visa neformaliojo švietimo veikla vyksta tik nuotoliniu būdu.

Tačiau, net ir dirbdami virtualiai, paslaugos teikėjai privalo savivaldybei atsiskaityti už vykdomas veiklas, kurios apmokamos valstybės pinigais.

Ministerijos duomenimis, Lietuvos savivaldybėse kasmet neformaliojo vaikų švietimo veiklose dalyvauja apie 60 proc. mokyklinio amžiaus vaikų.

Klaipėdoje šis skaičius yra perpus mažesnis nei šalies vidurkis.

Uostamiestyje būrelius lanko tik apie 6 tūkst. iš 19 tūkst. moksleivių, tai yra mažiau nei 30 proc. jaunųjų klaipėdiečių.

„Viešosios įstaigos, kurios dalyvauja konkursuose, turėtų pačios būti aktyvesnės ir stengtis daugiau vaikų pritraukti. Mes irgi labai norėtume, kad kuo daugiau moksleivių dalyvautų neformaliojo ugdymo veiklose“, – teigė S.Muravjova.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jeigu gyvai

tie būreliai veiktų tai dar suprasčiau, o dabar kai viskas nuotoliniu būdu tai Youtube'je gali rasti kur kas geresnės edukacijos ir pamokų

dročeriui

tik be reikalo parodei savo smegenėlių degradavimą, tarybiniais laikais jau būtum gydomas arba auklėjamas, dabar tokiems laisvė

tam tarbybiniais laikasi

Eik tu sovietini dročeri nakuj su savo rašiniais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS