Mokyklinių autobusų Klaipėdai neskyrė | Diena.lt

MOKYKLINIŲ AUTOBUSŲ KLAIPĖDAI NESKYRĖ

Nors kasmet Klaipėdos savivaldybė kreipiasi į Vyriausybę, kad miesto mokykloms būtų skirta naujų mokyklinių autobusų, jų uostamiestis negavo ir šiemet. Transporto priemonės išdalytos kitoms 36 šalies savivaldybių mokykloms.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija autobusais mokyklas aprūpina nuo 2000 m.

Per šį laikotarpį šalies mokykloms iš viso nupirkti 1 232 geltonieji autobusai.

Šiais metais nupirkti 36 nauji "Iveco Daily 50C18" markės autobusai už 1,662 mln. eurų.

"Visuose 19-os vietų mokykliniuose autobusuose dėl mokinių saugumo įrengti variklio užvedimą blokuojantys alkotesteriai, dėl patogumo sumontuotos pneumatinės važiuoklės, geresnės oro cirkuliavimo ir šildymo sistemos", – rašoma ministerijos pranešime.

Mokykliniai autobusai yra skirti vežioti kaimuose ir miesteliuose toliau nei trys kilometrai nuo mokyklos gyvenančius mokinius, kurie turėjo pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo, likvidavimo ar vidaus struktūros pertvarkos.

Mokykliniai autobusai moksleivius vežioja ir Klaipėdos mieste. Jie skirti vežti didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių turinčius mokinius.

Klaipėdoje tokius autobusus turi "Vitės", "Medeinės", "Litorinos", M.Gorkio, "Baltijos" ir M.Mažvydo mokyklos.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Liudmila Adiklė tvirtino, kad kriterijus, kam skirti autobusus, nustato ministerija.

O savivaldybė kasmet teikia paraiškas, taip pat ir šiemet, mokykliniam autobusui gauti.

"Prašome kasmet bent vieno autobuso, tačiau kada gauname, kada negauname. Šiemet vėl neskyrė. Prašėme "Vitės" mokyklai naujo, nes senasis jau visai sulūžęs, ir reikėtų dar vieno "Baltijos" mokyklai, nes ji perėmė seną autobusą iš M.Mažvydo mokyklos, kuris pritaikytas mokiniams su specialiaisiais poreikiais. Taigi reikėtų mažiausiai dviejų mokyklinių autobusų, bet negavome nė vieno", – patvirtino L.Adiklė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nusivylusi mama

Labai gaila, kad neduoda mokyklinių autobusiukų o vaikai turi važinėti į Klaipėdą mokintis. Pavyzdžiui Jonušų kaimas. Nėra nei vieno autobuso, kaip reikia vaikams iš ten važiuoti į mokyklą. Tėvai turi tik su auto transportu vežioti. O jei tėvai ilgiau turi dirbti. Ką vaikams reikia daryti, sėdėti ir laukti tėvų.

O kaip

mokinukai iš Dituvos? Kuo jie blogesni už Romų ar Trušelių?

Anonimas

TEISINGAI pasielgė miestas ne rajonas.MIESTE autobusu maršrutu pakanka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS