Mokytojai vėl prakalbo apie streiką | Diena.lt

MOKYTOJAI VĖL PRAKALBO APIE STREIKĄ

Pas Klaipėdos apskrities vadovus lankęsi Švietimo darbuotojų profsąjungos atstovai reikalavo atsakymo, kur valdininkai pradangino mokytojų atlyginimams skirtus pinigus.

Algas gaus liepą

„Dar praėjusią savaitę mums buvo pranešta, kad apskričiai pavaldžių mokyklų pedagogams algos gali vėluoti porą ar tris dienas. Tos pačios dienos vakare Eduardo Balsio menų gimnazijos mokytojai pranešė iš Apskrities viršininko administracijos Švietimo skyriaus vedėjo Kastyčio Augaičio sužinoję, kad mokytojai netrukus gaus avansą, o kitą išmoką – tik liepos mėnesį, – pasakojo Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Laima Juknienė. – Kadangi tokio savo elgesio apskrities administracijos vadovai nesugeba paaiškinti, mums kyla įtarimų, kad meluojama tikslingai.“

E.Balsio menų gimnazijos mokytojai kraupo nuo pokalbio su K.Augaičiu, kuris paklaustas, ar apskrities valdininkai ketina sau sumažinti atlyginimus, atsakė, kad tokių planų nėra. Tačiau mokytojams jis pranešė, jog birželio pradžioje jie gaus avansą, o algos teksią palaukti iki trečiojo ketvirčio.

Profsąjunga stojo ginti

Telefonu kalbintas gimnazijos direktorius Gintautas Misiukevičius baiminosi atskleisti, ar mokytojai reiškia nepasitenkinimą ir kokia atmosfera tvyrojo susitikimo su K.Augaičiu metu.

Vakar po pietų Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos atstovės bei Seimo narys Evaldas Jurkevičius lankėsi Apskrities viršininko administracijoje. Jie neslėpė susirūpinimo dėl mokytojų atlyginimų ir norėjo sužinoti, kokių veiksmų ketina imtis valdininkai, kad pedagogai nebūtų skriaudžiami.

„Nieko konkretaus taip ir nesužinojome. Mokytojai turės apsispręsti, kaip elgtis – kentėti ar streikuoti“, – piktinosi L.Juknienė.

Susitikime dalyvavo minėtas Seimo narys, apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas, Švietimo skyriaus vadovas bei Apskaitos ir finansų departamento direktorė Danutė Ramanauskienė. Ji tvirtino, kad mokytojai algą gaus, bet už gegužę ir birželį išmokos vėluos. Be to, tikino, jog algos pedagogams nemažės, tačiau papildomas išmokas teks pamiršti. D.Ramanauskienė prasitarė turinti vilčių, kad dar birželį ministerija perves pinigų būsimojo ketvirčio sąskaita.

Vadovams mokėjo priedus

Profsąjungos atstovės priekaištavo valdininkams už tai, kad pirmąjį ketvirtį leido mokyklų vadovams išmokėti priedus, o jau antrąjį mokytojų algoms pritrūko pinigų. Į šį argumentą valdininkai atsakė tikindami, jog įstatymams nenusižengta.

A.Šulcas aiškino nebe pirmą kartą dėstąs, kokios galimybės yra išlikti sunkmečiu: pakentėti ir pagyventi kukliau, tačiau neatleisti darbuotojų bei išlaikyti esamas mokymo įstaigas arba reorganizuoti mokyklas, jas jungti, kai kurių atsisakyti, o dalį pedagogų atleisti.

Panašu, kad sunkmetis palietė ne tik E.Balsio menų gimnaziją, tačiau vakarykščio susitikimo metu daugiausiai kalbėta apie šią bei Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų mokyklą, kuriose veikia profsąjungos. Patys mokytojai nelinkę tiesiogiai ginčytis ar reikalauti iš steigėjų paisyti jų teises.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS