Motociklų entuziastams Klaipėdoje – baudos | Diena.lt

MOTOCIKLŲ ENTUZIASTAMS KLAIPĖDOJE – BAUDOS

Įžūlius automobilių vairuotojus pažaboti siekiantiems miestiečiams pro akis nepraslydo ir motociklininkai. Neleistinoje vietoje savo plieninius žirgus pasistačiusieji baudžiami nemenkomis baudomis.

Šią savaitę klaipėdiečiai nuotraukose įamžino Herkaus Manto gatvėje, šalia vienos kavinės, ant šaligatvio stovinčius motociklus vokiškais registracijos numeriais.

"Vokiečiai savo šalyje nuolat fotografuoja pažeidėjus. Tačiau svetimoje šalyje jie nesilaiko Kelių eismo taisyklių. Tokį vaizdą užfiksavau 10.20 val. šalia S.Daukanto ir Herkaus Manto gatvių sankirtos", – pasakojo klaipėdietis Liutauras.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiojo specialisto Mariaus Pankevičiaus, žmogaus atsiųstose nuotraukose matyti, kad motociklai palikti stovėti ant šaligatvio.

Anot jo, jei toje vietoje nėra tokį stovėjimo būdą nurodančių kelio ženklų, tuomet registruojamas pažeidimas.

"Sustoti ir stovėti draudžiama ant vejos, šaligatvio, išskyrus tuos atvejus, kai leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime. Palikti transporto priemones taip pat draudžiama sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kituose transporto priemonių eismui, stovėjimui neskirtuose taškuose", – komentavo M.Pankevičius.

Už tvarkos nesilaikymą vairuotojams gresia bauda nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

hmm

o vokietijoje toks parkavimas (ant saligatviu, kai nemaisiai zmonems) nera iteisintas ir leistinas?

Siaip

Jus snekoriai apie kiaurus duslintuvus tai pirma ismokit vaziuoti ir pastebeti motociklininkus o ne ziureti i telefonus ir posukiu nerodyti, cia jum ne sonus nubraukyt automobiliui o luze kaulai ir gyvybe, del to tos dusles ir kiauros nes 50% lohu uz vairo nemato tai zmones stengiasi kad nors juos girdetu

Ghn

Su tais kiauraus dusliarai tai toks jausmas kad i miesta kaimo gagriai suvaziavo ir nebutinai su mocais auto irgi .. policijai nerupi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS