Narkokroniką pristatys Klaipėdoje | Diena.lt

NARKOKRONIKĄ PRISTATYS KLAIPĖDOJE

  • 1

Ketvirtadienį 18 val. Klaipėdos "Akropolio" "Pegaso" knygyne rašytojas, žurnalistas Dailius Dargis pratęs savo turą po Lietuvą, uostamiesčio publikai pristatydamas naujausią savo darbą "Kriminalinė Agurkinių odisėja".

Pastarosiomis savaitėmis septintoji kriminalinių bylų tyrinėtojo D.Dargio knyga "Kriminalinė Agurkinių odisėja" užima aukščiausias pozicijas dviejų didžiausių šalies knygynų tinklų "Pegaso" ir "Vagos" tinklų perkamiausių knygų topuose.

Į Klaipėdą D.Dargis atvyks kartu su knygoje komentarą pateikusiu ir daugelio kriminalinių bylų herojus iš arti mačiusiu Visvaldu Račkausku, buvusiu Lietuvos policijos komisaru, daugelį metų kuravusiu kriminalinę policiją.

V.Račkauskas susirinkusiems klaipėdiečiams papasakos vieną įdomią, aštraus kino siužetą primenančią istoriją apie kadaise Klaipėdos uoste sulaikytą įspūdingą kokaino krovinį.

D.Dargio knyga "Kriminalinė Agurkinių odisėja" paremta tikrais faktais, šimtais valandų pokalbių su žiauriausio narkokartelio dalyviais, jų mokytojais, vaikystę menančiais draugais, įtakingiausiais šalies pareigūnais, kurie savo akimis negalėjo patikėti tokiais narkomafijos veiklos mastais, perkopusiais net 1,499 mlrd. JAV dolerių.

Autorius teigė, kad informaciją šiai knygai rinko kone dešimtmetį ir paskutiniais metais dažnai važinėjo į susitikimus su Lukiškių bei Šiaulių kalėjimuose kalėjusiu Kauno Agurkinių grupuotės lyderiu tituluojamu Sauliumi Velečka, Agurku, kuris vieną dieną nutarė atsiverti žurnalistui.

"Tai nėra knyga vien tik apie Agurkinius ar kitus kauniečių nusikaltimus. Čia perskaitysite ir įdomių versijų apie nušauto bušido čempiono Remigijaus Morkevičiaus nužudymo bylą. Bet pagrindinė jos žinutė – narkotikų problema egzistuoja ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Pernai daugelis susižavėję skaitė garsiausio pasaulyje narkotikų verslo barono Pablo Escobaro sūnaus memuarus, bet mažai ką iki šiol žino apie lietuviškus narkotikų verslo veikėjus. Kaip matau, mūsiškiai bei saviškiai visada lietuviams yra įdomesni. Tai pirmoji narkokronika, pasakojanti apie lietuvių "žygdarbius", – kalbėjo D.Dargis.

Jis teigė, kad naujausioje knygoje aprašyti ir Klaipėdoje vykę kauniečių gangsterių gyvenimo fragmentai. Juk pagrindiniai Agurkinių grupuotės nariai tiek iš įkalinimo vietų, tiek iš namų daugiau nei trejus metus važinėjo į teismo procesus Klaipėdos apygardos teisme. Čia jie pernai gruodį išgirdo ir pirmojo teismo verdiktą. Kiek anksčiau tame pačiame teisme buvo teisiami ir Agurkinių pirmtakai iš Kauno – legendinės Daktarų grupuotės veteranai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas Lietuvis

Gal užtektų plonos knygutės , su pavadinimu ,sakykim, osvencimas kurį sukūrė sau ir kitiems tos padugnės. Ir jeigu neturi talento kūrybai -eik šunim šėko pjauti, o ne piniguotis nekorektišku būdu visuomenės atžvilgiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS